15 punktova u TK: Narodnoj kuhinji i u 2014. godini potrebna podrška...

15 punktova u TK: Narodnoj kuhinji i u 2014. godini potrebna podrška donatora

251
0
SHARE

narodna kuhinjaGodinu iza nas u Narodnoj kuhinji ” Imaret u Tuzli ” ocjenjuju uspješnom jer su i pored velike ekonomske krize koja se odrazila i na njihov rad uspjeli proizvesti 930.000 obroka.
Obroci su redovno isporučivani na svih 15 punktova u Tuzlanskom kantonu. Podsjećaju da je početak svake godine za Narodnu kuhinju teška jer se dnevno priprema blizu 3500 obroka, a zalihe hrane u magacinu u prva tri mjeseca uvjek su najmanje.

Svakodnevno na obrok iz Narodne kuhinje u našem kantonu na 15 punktova čeka blizu 3500 ljudi. Početak godine uvjek je težak.U Narodnoj kuhinji teškom mukom osiguraju namirnice kako bi svi korisnici dobili topao obrok.

” Stanje u kuhinji je složeno nemamo namirnica u rezervi, a zanamo da je rad kuhinje najteži u prva 4 mjeseca jer se privredni subjekti zabave svojim završnim računima. Mi prevashodno očekujemo od Vlade TK da nam izmire dugovanja iz 2013 što je oko 160.000 KM ” kaže Adil ef Pezerović, direktor RO „Merhameta“ Tuzla.

Pezerović smatra da kuhinju treba staviti u prioritet prilikom isplata jer je ona živi projekat i mogo je onih kojima su oči uprte sao u Narodnu kuhinju.”
Stanje je teško na terenu imamo 3400 obroka dnevno koje isporučujemo o reduciranju broja korisnika nema ni govora jer mi ne znamo koga bi smo skinuli ” ističe Adil ef Pezerović, direktor RO „Merhameta“ Tuzla.

Narodna kuhinja u ovom trenutku raspolaže sa doređenom količinom mesa i krompira ali ostalih namirnica nedostaje.
Nadaju se da će donatori uskoro dopremiti namirnice kako bi se nastavila kontinuirana isporuka 2500 obroka za Tuzlu i još 1000 obroka za punktove u Gračanici, Kalesiji i Lukavcu.

 

(NKP.ba)