18. košarkaški Memorijal u čast Jasmina Hadžića – Bate (nedjelja, 11.juna): Utakmica...

18. košarkaški Memorijal u čast Jasmina Hadžića – Bate (nedjelja, 11.juna): Utakmica pionira Kalesije i Lukavca, zatim duel veteranske i amaterske “reprezentacije” TK

270
0
SHARE

Prošle su 24  godine od smrti Jasmina Hadžića – Bate, ali sjećanje na lik i djelo još žive.
Bato, legenda kalesijske košarke, je poginuo 10. juna 1993. godine na lokalitetu Majevice, Gornja Tuzla.

Već 18. godinu, KK Bosna Kalesija košarkaškim turnirnom ili revijlanom utakmicom sjeća djela i lika Jasmina Hadžića.

U Batinu čast u Kalesiju su proteklih godina dolazile brojne ekipe iz BiH, a u nedjeljuu (11.juna 2017.), na 18. memorijalu u čast Jasmina Hadžića u Kalesiju dolazi juniorska ekipa OKK Sloboda Tuzla, koja će odigrtai utakmicu sa juniorskom selekcijom KK Bosna Kalesija.

U jutarnjem terminu, članovi Uprave KK Bosna Kalesija će posjetiti mezar Jasmina Hadži.a, dok će neposredno pred utakmicu juniorskih ekipa Bosne i Slobode, igrači obje ekipe će posjetiti šehidsko spomen-obilježje u centru Kalesije, gdje će položiti cvijeće, te učenjem Fatihe ilili minutom šutnje odati počast kalesijskim šehidima.

Utakmica se igra u nedjelju (11.juna) sa početkom u 13.oo sati, kada će svoje košarkaško znanje pokazati pioniri KK Bosna Kalesija i KK Lukavac.

U 15.oo sati, revijalnu utakmicu će odigrati Veterani TK, koju će činiti bivši košakaši iz nekoliko općina, protiv selekcije AKOL-a, prve i jedine amaterske lige u BiH koja se proteklih pet godina igra upravo u Kalesiji, ekipe koja je nedavno odigrala utakmicu protiv

  • Memorijal, Jasmin Hadžić-Bato (fiskulturna sala MSŠ Kalesija, 11.06.2017.)
  • 13.oo sati; KK Bosna Kalesija (pioniri) – OKK Sloboda Tuzla (pioniri)
  • 15.oo sati; AKOL Kalesija – Veterani TK

– Pogledajte kako je to izgledlao 2016. godine – OVDJE.

(NKP.ba)