PODIJELI
  • FK Mladost 78 Vukovije Donje je proteklog vikenda (28. i 29. juli 2018.) obilježavao 40 godina postojanja.

Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Nedžadom Imamovićem, trenerom mlađih selekcija Šefikom Imamovićem, te uz ostale članove uprave i dugogodišnje prijatelje i sponzore kluba, je organizovala sadržajan sportski vikend.

Na turniru u fudbalu su učestvovale četiri ekipe; Mladost 78 Vukovije D., Bosna Kalesija, Mramor i OFK Tuzla.
Turnir se igrao dva dana. U polufinalnim utakmicama u subotu kalesijska Bosna je bila bolja od OFK Tuzla rezultatom 5:1, dok je domaćin bio bolji od Mramota nakon penala (u regularnom dijelu rezultat je glasio 1:1).
U finalu koje se igralo u nedjelju kalesijska Bosna je lagano slavila protiv domaće ekipe Mladosti rezultatom 4:1. Po dva gola su postigli Mujkić i Bećić.
Za najboljeg igrača turnira je proglašen Haris Bećić, pojačanje Bosne za sezonu 2018/19.

U turniru u odbojci na pijesku, koji se igrao u nedjelju, učesšće je uzelo 11 ekipa.
Gosti su imali priliku gledati odličnu odbojku, jer je na turniru učestvovao veliki broj profesionalnih odbojkaša sa područja TK. Pobjednik turnira je bila ekipa iz Tuzle.

Organizatori turnira su se zahvalili svima koji su pomogli organizaciju turnira, kao i prijateljima i sponzorima koji godinama pomažu rad kluba.
Priznanje je dobila Općina Kalesija, a priznanje je uručeno općinskom načelniku.
Organizatori su se zahvalili POLO Grupaciji na pomoći u proteklom periodu, kao i za FARMA SPREČA, te kompaniju FINTECH.

Zahvalnica je uručena i za federalnog ministra Edina Ramića, koji je u proteklom periodu donirao sredstva za klub. Priznanje je u njegovo ime preuzeo Nisvet Mujanović.

Nakon sportskog dijela, Uprava kluba je organizirala svečanu večeru, na kojoj su uručena priznanja prvom predsjendiku kluba, kao i svima koji su obnašali ovu funkciju u 40 godina rada kluba.

(NKP.ba)

PODIJELI