PODIJELI

Akademik i književnik Abdulah Sidran pozvao je svoje pratioce na bojkot Federalne televizije.

“Jer je apsolutno neshvatljivo da i ona i druge ovdašnje Televizije ustupaju hiljade minuta svoga programa advokatima zločinačke strane!

Šta nama ima kazati problematični tip koji sa mjesta predsjednika VSTV BiH (Visoko sudsko/tužilačko vijeće) odlazi u kabinet MD, na mjesto ‘savjetnika’?”, pita se Sidran.

“Zašto ‘savjetniku’ osobe koja deset godina svakodnevno izlaže sprdnji i državu i njenih milion-dva stanovnika – davati da se obraća populaciji FBiH? Zašto naši pravni eksperti i političari uopće pristaju da s tim i takvima i o čemu raspravljaju? O čemu se uopće ima raspravljati?”, navodi dalje akademik.

Sidran ističe da sa četničkom ideologijom stvarnog dijaloga nema i da se ovim samo daje prostor za promociju.

“Četnička ideologija pravne regule prihvata samo ukoliko one tolerišu njeno rušenje legalnih institucija države i kontinuirano nezakonito postupanje, od 1990. godine do danas. Jasno je da tu stvarnoga dijaloga nema, i da takve emisije služe isključivo afirmaciji ideja i odbrani postupaka čet. separatističkog pokreta. Nema primjera da se u prostoru Četniteta takav medijski prostor ustupa onima koji brane i zastupaju cjelovitu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu! Ovakva FTV – makar i nikakve druge ne imali, kao što i nemamo – treba da krepa! Što prije”, zaključio je Sidran.

(Raport/ NKP.ba)

PODIJELI