PODIJELI

Avioni koji su jutros trebali poletjeti, u 6:10 za Dortmund i u 6:45 za Malme, kasnili su zbog magle preko 3,5 sata što će se odraziti i na preostale letove planirane za danas, u 11:45 za Vaxjo, 12:25 za Geteborg, u 17:30 za Bazel i u 18:25 za Baden Baden.

Za sada na zvaničnoj stranici Wizz Aira kašnjenja su evidentirana za Dortmund i Malme, te za Vaxjo jedan sat i Geteborg dva sata dok za Bazel i Baden Baden i dalje stoji naznaka da će avioni poletjeti na vrijeme. Iskustvo iz sličnih situacija nagovještava mogućnost da Wizz Air obezbjedi dodatni avion kako bi premostili kašnjenja baznih aviona, a druga mogućnost je da Aerodrom produži rad dok se ne vrate avioni iz Bazela i Baden Badena.

Avion za Dortmund iskoristio je kratkotrajnu bolju (ne i dobru) vidljivost duž piste i poletio je u 9:51, sa 3 sata i 40 minuta zakašnjenja. Avion za Malme morao je još da čeka na bolje uslove pa je krenuo tek u 10:16, sa 3,5 sata zakašnjenja.

  • Putnicima koji tek očekuju svoje letove preporučujemo da status tih letova prate na zvaničnoj stranici Wizz Aira na linku; OVDJE.

(NKP.ba)

PODIJELI