PODIJELI

Ukoliko bi se za nekog moglo reći da je zvijezda Premijer lige BiH onda je to definitivno Mersudin Ahmetović. Kvalitet, karakter i profesionalizam su njegove glavne karakteristike.

Ahmetović je bio apsolutni junak FK Sarajevo u pobjedi nad NK Široki Brijeg. Iako na svojim plećima ima 34 godine na terenu se to ne da primjetiti, potvrdio je to hat-trickom protiv ekipe iz Hercegovine.

Husref Musemić ga je iz igre izveo 10-ak minuta prije kraja, tada je doživio “standing ovation” u punom smislu riječi, a poslije utakmice navijači Bordo tima nisu htjeli napustiti stadion dok nisu pozdravili svog šampiona.

Scene koje definitivno vrijedi doživiti, ali prije toga ih treba zaslužiti. To je svojevrsna nagrada za ono što Ahmetović radi od dolaska u Sarajevo ljeta 2016. godine. S cifrom od 50 golova u dresu trofejnog tima s Koševa se ne može pohvaliti svako.

I dok su nedjelju mnogi njegovi saigrači iskoristili za odmor i punjenje baterija, Ahmetović je otišao u klupu. Odlični golgeter je u Vogošći pohađao seminar u organizaciji NFSBiH za dobijanje Profi trenerske licence.

Iako njegove igre pokazuju da je daleko od igračke penzije, Ahmetović očigledno ništa ne želi prepustiti slučaju te se već priprema za ono što slijedi nakon što okači kopačke o klin.

Ugovor sa FK Sarajevo mu ističe na kraju sezone, oko produženja istog ne bi trebalo biti nedoumica. Da kako može navijači Bordo tima bi najradije da popularni Merso potpiše na neodređeno…

(NKP.ba)

PODIJELI