AKOL dobio poziv za učešće na “All Star” utakmici u Srbiji: AKL...

AKOL dobio poziv za učešće na “All Star” utakmici u Srbiji: AKL (Niš) i AKOL (Kalesija) uspostavljaju sportsku suradnju

291
0
SHARE

akol liga stecak

U augustu 2015. godine Kalesija je četvrtu godinu bila domaćin AKOL lige, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH.
U četvrtoj sezoni svoje utakmice u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija su igrale ekipe iz četiri općine; Kalesija, Tuzla, Živinice i Srebrenik.
Sve utakmice su igrane nedjeljom, a nakon nešto manje od tri mjeseca, doigravanje su izborile ekipe; Srebrenik, Propali Talenti Tuzla, Bingo Premier Tuzla i NKP Kalesija.
U veoma uzbudljivoj završnici, pobjednički trofej je pripao ekipi NKP Kalesija, koja jetek u zadnjem kolu regularnog dijela sezone obezbijedila doigravanje.

Finalisti 4. sezone AKOL-a
Finalisti 4. sezone AKOL-a

AKOL, prva i jedina amaterska košarkaška liga u BiH, je od samog početka privukla pažnju javnosti u BiH,a pa su tako protekle četiri godine dolazili upiti i iz drugih bh. gradova sa željom da nastupaju u ovoj ligi, ili pak da saznaju neke informacije kako bi organizovali nešto slično.

Ipak, najveće priznanje je bilo ove godine kada su organizatore AKOL lige kontaktirali iz Niša (Srbija).
Naime, organizatori AKL Srbija (Amaterska košarkaška liga) su izrazili želju da ekipa AKOL-a doputuje u Niš kako bi se odigrala revijalna “All Star” utakmica između AKL (Srbija) i AKOL (BiH).

Prije nekoliko dana ova utakmica je i zvanično potvrđena, pa će se utakmica AKL – AKOL biti odigrana u subotu (26.marta) u Nišu.

Domaćini su obezbjedili smještaj za ekipu AKOL-a, koja će u ranim jutarnjim satima u subotu krenuti prema Nišu.
Nakon utakmice između Amaterskih košarkaških “reprezentacija” Srbije i BiH, domaćini su obećali upriličiti i obilazak grada.

Poklon za AKL Niš Srbija
Poklon za AKL Niš Srbija

Nažalost, osnivači AKOL lige zbog ranije preuzetih obaveza i(li) povreda ne mogu putovati u Niš.
Tako će Jasmin Tupković, Admir Delić i Admir Karić propustiti ovo historijsko putovabnje za AKOL. Ipak, čast organizatora će braniti Ademir Pjanić, koji će predstavljati organizatore u Nišu.

Organizatoru su se ipak pobrinuli da domaćinima uruče jedan poklon.
Riječ je o autorskom radu crtača stripova Admira Delića, koji je koristio motiv stećka, na kojem se nalazi čovjek sa košarkaškom loptom i pozdravom mira.

Za ekipu AKOL-a će nastupati tri mladića iz Kalesije i pet mladića iz Tuzle, koji će na taj način predstavljati BiH u Nišu.
Ekipa AKOL-a će u Nišu nastupati u dresovima juniorske selekcije KK Bosna Kalesija.

 

— Foto zvještaj sa gostovanja AKOL ekipe u Nišu možete pogledati na www.AKOLBASKET.com, odnosno na Facebook stranici AKOL.

akol AKL poklon slika

AKL nis srbija AKOL kalesija BIH
Najava AKL u Nišu

 

 

 


.
(NKP.ba)