PODIJELI
Anel Alibašić u dresu FK Bosna Kalesija

ANEL ALIBASIC VS SLOBODAU subotu (18.januara) na Grbavici je obavljena prozivka igrača NK Željezničar, čime su zvanično počele pripreme za jesenji dio sezone i odbranu titule prvaka u Premijer ligi BiH.
Prozivci je prisustvovalo i dvjestotinjak navijača Željezničara.

Alibašić na pripremama Željezničara 2013. godine
Alibašić na pripremama Željezničara 2013. godine

Na prozivci se pojavio i Kalesijac Anel Alibašić, koji je odradio skoro cijele ljetne pripreme u plavom dresu pred početak sezone 2013/2014.
U nedjelju (19.januara) u hotelu Hollywood fudbaleri će biti testirani i vidjet će se koliko su radili preko pauze.

Nakon završetka prvog dijela sezone u okviru Druge lige FBiH “Sjever”, Anel Alibašić je sa FK Bosna Kalesija osvojio titulu jesenjeg prvaka, a zimsku pauzu je iskoristio kako bi se što bolje pripremio za nastavak sezone.
Kako je u ranijem razgovoru za NKP.ba potvrdio, Alibašić na pripreme Željezničara odlazi na poziv Amara Osima, koji je na ljetnim pripremama bio izuzetno zadovoljan sa ovim talentovanim mladim fudbalerom.

“Ljetne pripreme sa Željezničarom su bile veliko iskustvo za mene. Imao sam problema i sa povredama, ali na pripreme sam došao spreman i motivisan. Odradio sam prvi trening i lijep je osjećaj nositi grb Željezničara na svojoj opremi” – rekao je za NKP.ba Anel Alibašić nakon prozivke i prvog treninga ekipe Željezničara.

(NKP.ba)

PODIJELI