PODIJELI

Kada bi oko četiri miliona građana BiH svaki dan samo po jednu KM potrošilo na domaće proizvode, BiH bi imala direktan prihod od četiri miliona KM dnevno i više od milijardu KM godišnje.

made in bosniaUdruženje građana „Pozitiva“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti i koja se se kroz svoj rad i aktivnosti zalaže za prezentaciju i promociju pozitivnih vrijednosti pojedinca, organizacije ili institucije na prostoru Tuzlanskog kantona.

– Želimo podsticati građane na efikasniji i odgovorniji pristup i odnos prema svim pozitivnim vrijednostima i afirmaciju istih, poručuju ovi mladi aktivisti.

Iz ovih osnovnih principa djelovanja pokrenuli su inicijativu i apel  pod nazivom „Kupi domaće ba“ koji će se realizovati prilikom obilježavanja svih velikih praznika, za početak na Tuzlanskom kantonu, a kasnije i u cijeloj BiH, kako bi skrenuli pažnju na značaj kupovine domaćih proizvoda i upotrebu istih u svakodnevnom životu.

– Dolaze nam prvomajski praznici, te tim povodom mi, mladi ljudi koji živimo na Tuzlanskom kantonu i koji bez ikakvih primanja i plaća radimo u ovom udruženju u nekoliko općina, želimo skrenuti pažnju našim sugrađanima, komšijama i prijateljima, svima onima koji vole ovu našu dragu domovinu, što se Bosna i Hercegovina zove, da kada budu punili svoje korpe za prvomajske praznike, obavezno daju prioritet domaćim proizvodima, ma o kojem artiklu da se radi. Imajte pri tome na umu da će svaka Vaša kupovina domaćeg proizvoda sačuvati veliki broj radnih mjesta vaših komšija i prijatelja, koji rade u domaćim kompanijama, jačati ekonomski sistem naše zemlje, puniti budžete naših institucija iz kojih svakog mjeseca plaće dobijaju između ostalih; prosvjetni radnici, policija, penzioneri, građani u stanju socijalne potrebe, ratni i civilni invalidi, boračke organizacije i mnogi drugi, pojašnjavaju svoju akciju iz udruženja ‘Pozitivno’, prenosi depo.ba.

Kažu i da njihov apel, prije svega, ima za cilj da građane nevede da o svemu gore navedenom razmisle barem pet minuta i nimalo ne sumnjaju da će prvomajske korpe biti ispunjene domaćim proizvodima.

Jedna kratka ilustracija za kraj:
Kada bi oko četiri miliona građana BiH svaki dan samo po jednu KM potrošilo na domaće proizvode, BiH bi imala direktan prihod od četiri miliona KM dnevno i više od milijardu KM godišnje.

Poslušajte nas!
„Kupi domaće ba“

Svim radnim ljudima i građanima BiH želimo sretan 1. maj!, poručuju iz udruženja ‘Pozitivno’.

 

( NKP kalesijski.com)

PODIJELI