PODIJELI

Samohrana majka Edina iz Visokog, koja trenutno boravi u Sarajevu, već dugo se bori da spasi svog sina Afana, te im je prijeko potrebna pomoć.

Petogodišnji Afan rođen je u 28. sedmici, a uslijed rođenja nastupilo je krvarenje mozga četvrtog stepena zbog čega je dobio jak moždani udar od kojeg mu se oduzela desna strana. Doktori su dijagnosticirali hidrocefalus, mikrocefaliju, sindrom respiratornog slučaja,epilepsiju i cerebralnu paralizu.

U Turskoj je imao operaciju glave i noge. Pri izlasku iz bolnice imao je prvi napad epilepsije. Od tada svaki dan ima je od pet do deset napada.

Petogodišnji Afan ne može hodati niti pričati, a samohrana majka Edina hrani ga špricom (Afan koristi Karbapin nutri-drink).

Dječaku je potrebno banjsko liječenje, logoped, psiholog, defektolog i fizijatar.
Osim toga Afanu je potrebna i hrana.

Afanova majka je odlučila da proda svoj bubreg kako bi pomogla sinu.

“Imala sam zaista pomoć porodice i prijatelja, ali to traje već pet godina. Ljudi ne mogu non-stop pomagati. Odlučila sam prodati bubreg kako bi spasila sina. S jednim bubregom ja mogu živjeti, a Afan ne može cijeli život biti vezan za krevet. Ne želim”, rekla je zaRadiosarajevo.ba kroz suze majka Edina.

Budimo humani i pomozimo samohranoj majci u liječenju svog sina.

Uplate možete izvršiti na broj računa: 955813-22-586089
Selimović Irfan
Adresa: Gornji Velešići br. 259, 71000 Sarajevo, BiH
IBAN: BA391542139995581368
Naziv banke: Intesa SanPaolo banka 
Adresa banke: Obala Kulina bana 9A, 71000 Sarajevo
SWIFT: UPBKBA22
Apel za pomoć - undefined

Afanovu majku Edinu, koja, podsjećamo, prodaje bubreg kako bi osigurala novac za liječenje svog sina, možete kontaktirati na broj 061 718 175.

A pozivom na broj 090 291 007 donirate 2 KM (BH Telecom).

 

(RadioSarajevo/ NKP.ba)

PODIJELI