PODIJELI

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, u nedjelju, 7. jula, u Čaršijskoj džamiji biće organizovan vjerski program za žene na kojem će se pokloniti hatma pred duše šehida Srebrenice. 

11. juli, odnosno obilježavanje godišnjice Genocida u Srebrenici je u četvrtak. Tog dana će se na Memorijalnom kompleksu u Potočarima klanjati dženaza i obaviti ukop posmrtnih ostataka identificiranih žrtava Genocida. Kao i ranijih godina, tri dana prije dženaza stazom Marša mira proći će na hiljade učesnika, koji će pristići na dan dženaze u Memorijalni kompleks u Potočarima u kojem je ukopano na hiljade nedužno ubijenih.

Povodom obilježavanja godišnjice Genocida u Srebrenici, u nedjelju, 7. jula, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija organizovat će se vjerski program. Domaćin će biti Čaršijska džamija u Kalesiji, nakon podne-namaza. Pred duše nedužno ubijenih u Genocidu u Srebrenici poklonit će se hatma.

Ovim putem Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija poziva sve zaninteresovane vjernice na vjerski program koji će se održati povodom obilježavanja Genocida u Srebrenici.

MIZ Kalesija

(NKP.ba)

PODIJELI