Aspirin može poslužiti i za kožu lica, boju kose, cvijeće, infekcije…

Aspirin može poslužiti i za kožu lica, boju kose, cvijeće, infekcije…

147
0
SHARE

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Aspirin je nadaleko poznata tableta koja liječi glavobolju, ali i mnoge druge zdravstvene tegobe.

No aspirin može poslužiti i za mnoge druge stvari koje će vas zasigurno iznenaditi. Evo za što ga sve još možete koristiti.

Za svježe cvijeće

Iako je malo toga ljepše od svježeg cvijeća u vazi, nažalost ta radost kratko traje, jer cvijeće brzo vene. No lijeka ima i krije se u aspirinu. Jednostavno ga razmrvite i stavite u vodu u vazu. Cvijeće će vam dulje biti lijepo i svježe.

Za ljepšu kožu lica

Želite uljepšati ten? Napravite vlastitu masku za lice uz pomoć aspirina. Razmrvite ga i dodajte nekoliko kapi vode kako bi nastala meka pasta. Nanesite je na lice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, a potom isperite lice toplom vodom. Sastojci aspirina pomoći će da pomladite kožu i uklonite mrtve stanice s lica.

Za sprečavanje infekcije nakon uboda kukaca

Aspirin može pomoći i kod uboda različitih vrsta kukaca. Primjerice, ako vas ubode komarac ili osa, mjesto uboda odmah navlažite vodom, a potom utrljajte aspirin koji će brzo djelovati. Naravno, to ne vrijedi ako ste alergični na kukca. U tom slučaju zatražite liječničku pomoć.

Za ljepši vrt

Aspirin vam može pomoći i ako vam vrt nije u najboljem stanju. Neki ga vrtlari izmrve i takvog stavljaju u zemlju, a neki ga miješaju s vodom te njome zalijevaju biljke. No morate pripaziti, jer previše aspirina može biljkama nanijeti štetu. Neka vam mjera bude jedna tableta aspirina ili čak pola (ako je riječ o osjetljivim biljkama) na litru vode.

Za obnavljanje boje kose

Razni vanjski utjecaji oštećuju bojanu kosu čineći je manje sjajnom i zapravo beživotnom. Kako tomu doskočiti? Uzmite čašu tople vode i u nju dodajte šest do osam aspirina. Pripravak nanesite na cijelu kosu – od tjemena do vrhova. Neka stoji na kosi 10 do 15 minuta, a potom normalno operite kosu.

 

(NKP kalesijski.com)