Bakir Mešić karijeru nastavlja u Živinicama: Nakon dugo vremena, jedan mladi košarkaš...

Bakir Mešić karijeru nastavlja u Živinicama: Nakon dugo vremena, jedan mladi košarkaš iz Kalesije će dobiti šansu da zaigra seniorsku košarku

1219
0
SHARE

19-godišnji Bakir Mešić iz Kalesije svoju košarkašku karijeru će nastaviti u ekipi iz Živinica.

Bakir Mešić je prošao sve selekcije KK Bosna Kalesija.
Sa pionirskom, kadetskom i juniorskom selekcijom Bosne je nastupa u Regionalnoj omladinskoj ligi TK. Protekle tri sezone je nastupao za juniorsku selekciju, gdje je bio jedan od najboljih igrača lige.
Mešić je bio među najboljim strijelcima i skakačima, a njegova fizička dominacija je često bila ključni faktor u pobjedama ekipe iz Kalesije, koja je redovno dobijala ekipe iz Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kladnja…
Često su njegova zakucavanja oduševljavala i igrače protivničke ekipe, a zbog njegovih poteza u protekle dvije godine na utakmice juniorske ekipe Bosne je dolazila i publika.

Sa Medicinskom školom iz Tuzle je prije dvije godine bio i srednoškolski prvak FBiH.
Nastupao je na brojim turnirima širom Tuzlanskog kantona, gdje je odličnim igrama skrenuo pažnju na sebe.
Okušao se Bakir i sa starijima, te je proteklih godina paralelno nastupa i u AKOL ligi, prvoj i jedinoj amaterskoj košarkaškoj ligi u BiH.

Jedan od rijetkih nedostataka Bakira Mešića jeste njegova sklonost povredama, koje su često posljedica njegove brobenosti na terenu.

Nažalost, u Kalesiji ne postoji seniorski košarkaški klub, pa “karijere” mladih košarkaša završavaju sa juniorskim danima.

Za razliku od desetina talentovanih mladih košarkaša iz Kalesije, Bakir Mešić će dobiti priliku da se dokazuje i u seniorskoj košarci.
Biće to u ekipi iz Živinica, koja će u narednoj sezoni nastupati u A2 ligi BiH.
Živinice su, nakon kraćeg prekida, ponovo oformile seniorsku ekipu, te su okupili veliki broj mladih košarkaša iz nekoliko općina, uz nekoliko igrača koji su ranijih godina nastupali za ovu ekipu.

Mladom Bakiru Mešiću želimo puno sreće u nastavku karijere, te se iskreno nadamo da će izboriti mjesto u ekipi Živinica, a u budućnosti pronaći angažman i u većem klubu.
Posljednji košarkaš iz Kalesije koji je uspio bio je Mirsad Pilavdžić, koji sada nastupa za prvu ekipu tuzlanske Slobode.

Ono što sa žaljenjem možemo konstatovati, jeste činjenica da Kalesija nema uslove za formiranje seniorskog košatrkaškog kluba.
Osim nedostatka finansijskih sredstava, najveći problem jeste neuslovna fiskulturna sala MSŠ Kalesija, koja već nekoliko godina ne ispunjava FIBA-ina pravila kada su u pitanju dimenzije terena.
Gradska dvorana, čija izgradnja je započeta prije osam-devet godina, nije niti blizu završetka.

Ipak, ono čemu se svakako nadaju ljubitelji košarke u Kalesiji, jeste da će brojna obećanja o formiranju seniorske ekipe konačno biti ispunjena.

(NKP.ba)