PODIJELI

U Sapni je održan sastanak predstavnika renomiranog bh. proizvođača sportske opreme Number1 (No1) čije je glavno sjedište u Travniku, sa predstavnicima općinske vlasti i potencijalnim uposlenicima.

Završetkom radova na višenamjenskom objektu, Kulturno-sportsko-rekreacionom centru “Johak” u Sapni, u čijem sastavu se nalazi i poslovni prostor pogodan za proizvodnu djelatnost, stvoreni su uvjeti za dugo najavljivano otvaranje novog pogona proizvodnje bh. proizvođača sportske opreme.

Općinski načelnik Zudin Mahmutović i vlasnik ovog preduzeća, poznati biznismen porijeklom iz Sapne Nihad Selimović, odavno su dogovorili otvaranje jednog proizvodnog pogona na tom prostoru.

– Dogovorena obaveza općine bila je da osigura adekvatan prostor i organizuje susret poslodavca i potencijalnih uposlenika. Konačno, nakon tri godine, mogu reći da je poslodavac tu, da je spreman da investira u Sapni, ali mi je također bitno što vidim da ima zainteresovanih, u ovom slučaju žena, za rad – kazao je načelnik Mahmutović.

Iz preduzeća Number 1 ističu da bi se prvi gotovi proizvodi iz ovog novog pogona na tržištu mogli naći već sredinom narednog mjeseca. Prvobitan plan preduzeća je obučiti i osposobiti najmanje 40 uposlenika a već na proljeće proširiti proizvodnju te uposliti i sve druge zainteresovane radnike.

Za eventualno proširenje proizvodnje Općina Sapna je spremna osposobiti i staviti na raspolaganje prostorije koji se nalaze u sklopu objekata mjesnih zajednica Međeđa i Kovačevići. Preduzeće Number 1 je poznati bh. proizvođač sportske opreme, koji oprema rukometnu i odbojkašku reprezentaciju BiH, te brojne sportske klubove i pojedince, saopćila je Općina Sapna.

(NKP.ba)

PODIJELI