PODIJELI

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u saradnji sa knjižarom “Buljubašić”, u sklopu manifestacije „Kalesijsko ljeto 2019“, i ove godine organizuje višednevni Ljetni sajam knjige. Sajam je počeo jučer, u ponedjeljak.

Knjige su izložene na otvorenom, ispred objekta BKC-a.
Kalesijci su već prvog dana pokazali izuzetno zanimanje za knjigu. Cijene knjiga su veoma pristupačne. Popusti na vjersku literaturu i beletristiku privlače mnoge čitaoce. Knjižara „Buljubašić“, nudi knjige skoro svih bh. Izdavača, ali i knjige stranih autora.

Za ljude iz dijaspore zanimljive su i knjige s ratnom tematikom. Pogotovo one koje se odnose na ratna dešavanja u Kalesiji. Na štandovima je zabilježena bogata ponuda knjiga iz oblasti beletristike, dokumentarne proze, historiografije, stručna literatura, vjerska literatura.
– Za ovu priliku predvidjeli smo i specijalni popust na knjige od 20 do 70 posto, kaže Said Buljubašić.

Prvog dana Sajma na štandu smo zatekli i književnike Mehmeda Đedovića, Fajku Kadrića, Hazetu Salihović – Hamzić, Azira Šabića i Fahrudina Sinanovića. Kupci knjiga domaćih autora, prilikom kupovine knjige mogu dobiti i potpis autora.

Književnici Kadrić I Đedović smatraju da je održavanje Sajma odlična stvar i za čitaoce, i za autore, i za knjigu općenito autore, a i za Kalesiju jer je lijepo vidjei u gradu izložene knjige Sajam će trajati narednih 15 dana.

(NKP.ba)

PODIJELI