PODIJELI

Nakon završetka regularnog dijela odbojkaške Superlige FBiH “Sjever” ovoga vikenda je počela Liga za prvaka, odnosno razigravanje najboljih ekipa u FBiH za plasman u Premijer ligu BiH.

Kalesijska Bosna je u svojoj grupi završila na drugoj poziciji, iza ekipe iz Srebrenika.
U prvoj utakmici “Lige za pravaka” su ugostili ekipu OK Ilijaš, koja je u grupi “Jug” bila prvoplasirana.

Kalesijski odbojkaši su bez većih problema upisali pobjedu rezultatom 3:0. Uprkos oscilacijama u igri, rezultat je bio ubjedljiv, ali će Bosna, ukoliko želiti izboriti povratak u PL BiH, u nastavku morati igrati mnogo kompaktnije, pogotovo na gostujućim utakmicama.

OK Bosna Kalesija – OK Ilijaš 3:0
(25:18; 25:20; 25:16)

–OK BOSNA KALESIJA U SEZONI 2019/2020–

ENSAR MEŠIĆ (KAPITEN), JASMIN POŽEGIĆ, MIRNES IDRIZOVIĆ, MILAN BORŠNER, MENSUR ALIĆ, DAMIR MEHMEDOVIĆ, ARNEL IMAMOVIĆ, AHMET OMEROVIĆ, IRFAN KOVAČEVIĆ, VEHID HASANOVIĆ, BAKIR ZULIĆ, KENAN HASANOVIĆ, MEHO HUSEJNOVIĆ, ABDULKADIR ALIĆ, NADIR MUJKIĆ, FERID SOFTIĆ, MUHAMED SULJKANOVIĆ, ANES HODŽIĆ, MUHAMED HADŽIĆ, AMAR BARČIĆ
TRENER: EDIN GLOGIĆ

– Podsjećamo, u Ligu za prvaka sa po 3 boda su startale; Gradina iz Srebrenika i Ilijaš, po dva boda Bosna iz Kalesije i Olovo, a po jedan bod 7 Lukavac i Krivaja iz Zavidovića.

Kalesijskim odbojkašima želimo mnogo sreće u nastavku, te da kroz “Ligu za prvaka” ponovo izbore plasman u Premijer ligu BiH.

(NKP.ba)

PODIJELI