Brat i sestra uzgajali marihuanu u laboratoriji u Hadžićima

Brat i sestra uzgajali marihuanu u laboratoriji u Hadžićima

203
0
SHARE
Foto: FENA

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga jučer su, oko 11.30 sati, u ulici Miševići, općina Hadžići, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres kuće koju koriste K.A. i K.I. iz Sarajeva, u kojoj je pronađena kompletna laboratorija za organiziranu proizvodnju marihuane, saopćio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Foto: FENA
Foto: FENA

Dodao je da se, prema tehničkim karakteristikama pronađenih predmeta u sastavu laboratorije, može reći da se radi o savremenoj laboratoriji koja omogućava intezivnu proizvodnju kanabisa.

– Tokom pretresa pronađeno je 88 komada kanabisa i 25 izdanaka s korijenom – naveo je glasnogovornik MUPKS-a.
laboratoriji u hadzicima 1
– Pronađena laboratorija, čije se većina komponentni ne može nabaviti u BiH, omogućavala je proizvodnju oko 20 kilograma droge, koja na ulici kada se rasparča ima vrijednost oko 200.000 KM . Međutim, osnovna vrijednost jeste ta što se ova droga nalazi u našim prostorijama a nije uopće došla na ulicu – rekao je Nefić.

Naveo je da dalji postupci prema osobama koje su osumnjičene za proizvodnju i stavljene u promet droga, radi se o muškarcu i djevojci, bit će poduzeti u skladu s tužilaštvom, odnosnio uz službeni izvještaj K.A. (1984) će danas biti predat nadležnom tužiocu, a K.I. (1987) biti puštena iz službenih prostorija.

laboratoriji u hadzicima

Na novinarsko pitanje da li su osumnjičeni u rodnom srodstvu Nefić je rekao da je riječ o bratu i sestri.

Po obimu i opremljenosti, kao i količini zasađenih i već ubranih stabljika, te vrijednosti opreme koja služi za uzgoj biljaka, radi se o najvećoj laboratorijskoj plantaži do sada otkrivenoj na području Kantona Sarajevo.

(NKP.ba)