PODIJELI

Bursać nije dugo čekao da odgovori hrvatskom predsjedniku Milanoviću na njegove tvrdnje.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon što je jučer dao sporne izjave o presuđenom genocidu u Srebrenici, pokušavajući ga očigledno relativizirati uspoređujući ga s holokaustom i genocidom u Ruandi, danas je nastavio u još skandaloznijem tonu.

Na današnjoj pres konferenciji, upitan da pojasni jučerašnje izjave o genocidu u Srebrenici, gdje je licitirao brojevima ubijenih i pravnom klasifikacijom, rekao je da se jučer čuo sa Čovićem, koji ga je “malo brifirao”.

“Neki ljudi sve vrijeme govore da je Hrvatska bila agresor i da su Tuđman i Šušak bili isti kao Karadžić i Mladić. Ja sam rekao da Srebrenica nije isto što i holokaust i Jasenovac. To je težak zločin s elementima genocida, to je rekao i sud, ali nijedan sud ne može biti sveto pismo”, rekao je Milanović, navodi Hayat.

Bursać je odgovorio Milanoviću ovim riječima:

Milanović: “U Srebrenici je bio težak zločin “s elementima genocida.” Bursać: “Ti si teška budala s elementima debila”, navedeno je u objavi na Facebooku.

Milanović: “U Srebrenici je bio težak zločin “s elementima genocida” Bursać: “Ti si teška budala s elementima debila”(NKP.ba)

PODIJELI