PODIJELI

Nakon što su za vikend na zvaničnoj web stranici Centralne izborne komisije (CIK), www.izbori.ba, tokom vikenda dodati glasovi mobilnih timova (ukupno 66 glasova), smanjena je razlika između Seada Džafića (NBL) i Zijada Kulanića (SDA) sa 85 glasova, koliko je bilo nakon prebrojanih redovnih biračkih mjesta, na 78 glasova.

Danas (utorak, 01.12.2020.) je do 16.oo sati dodat dio glasova iz dijaspore.
Ukupno je unešeno dodatnih 192 glasova.
Džafić je dobio 55 glasova, a Kulanić 75 glasova.
Sada je razlika 58 glasova.

Kako nezvanično saznajemo ostatak glqsova će biti unešen večeras, ili sutra tokom dana.

Podsjećamo, za glasanje iz dijaspore se registrovalo 526 građana Kalesije, ali nije poznato koliko ih je na kraju glasalo, jer je osim problema sa dostavom izbornog materijala bilo i problema prilikom slanja pošte prema CIK-u, a zadnja odluka je donesena da se priznaju samo glasački listići pristigli u CIK do 25.novembra.

Ne zna se koliko je još glasova “u igri”, pa će ime načelnika Kalesije za naredne 4 godine još ne može biti potvrđeno.

Također, nakon prebrojanih glasova iz dijaspore ostaju još glasovi iz “specijalnih” (COVID-19) mobilnig timova, a u Kalesiji se radi o ukupno 33 listića.

Kako stvari stoje, razlika u korist bilo kojeg od kandidata će biti veoma mala, te će se, bez obzira na ishod, vjerovatno pristupiti i ponovnom brojanju svih listića sa redovnih biračkih mjesta u Kalesiji.

 

(NKP.ba)

PODIJELI