‘Čistoća je pola vjere’: Ekološka akcija povodom Dana džamija u kompleksu Memorijalnog...

‘Čistoća je pola vjere’: Ekološka akcija povodom Dana džamija u kompleksu Memorijalnog centra u G.Kalesiji

204
0
SHARE

U okviru velike Ekološke akcije u povodu Dana džamija, jučer (nedjelja, 7.maja) je vrijedna omladina zvorničkog Medžlisa boravila u kompleksu Memorijalnog centra u G. Kalesiji gdje su očistili i sredili plato.

Ova akcija se realizuje na području cijele Islamske zajednice u okviru programa za rad sa mladima, piše portal Zvornicki.ba.

Inače u memorijalnom centru u Gornjoj Kalesiji ukopane su žrtve ubijene 1992.godine sa područja Zvornika.

Uz vrijedne mlade ljude koji su nedjelju iskoristili kako bi uradili nešto korisno i lijepo, aktivnuulogu su uzeli i imami koji su vlastitim primjerom pokazali kakav odnos teeba imati prema nevino ubijenim žrtvama i mjestima na kojima su iste ukopane.

O ovoj aktivnosti u kojoj je učešće uzelo oko 30 mladih ljudi, Senad ef.Mumić predsjednik omladinskog kruga Medžlisa IZ Zvornik je za Zvornicki.ba rekao:

O ovoj aktivnosti u kojoj je učešće uzelo oko 30 mladih ljudi, Senad ef.Mumić predsjednik omladinskog kruga Medžlisa IZ Zvornik je rekao:

Akciji se odazvala omladina sa našeg medžlisa, a radove su predvodili imami Mirsad ef.Mumic i ja kao predsjednik.Omladina je jako ozbiljno svatila ovu akciju uređenja Šehidskog mezarja te su vrlo aktivno učestvovali u samoj akciji.

Poseban je osjećaj boraviti na ovom mjestu. U isto vrijeme osjecate i tugu i radost i ponos. Tugu zbog nevino ubijenih, a koji su pokopani na mezarju u Memićima. Radost što ste danas prisutni tu i svoji radom doprinosite održavanju istog, a ponos što imamo omladinu koja je spremna dati svoj doprinos cijeloj zajednici.

(NKP.ba)