Članovi KUD-a “14.maj” Tojšići priredili svečani koncert povodom Dana državnosti (foto+video)

Članovi KUD-a “14.maj” Tojšići priredili svečani koncert povodom Dana državnosti (foto+video)

435
0
SHARE

U Tojšićima je u nedjelju, u organizaciji KUD-a “14. maj” Tojšići održan svečani koncert povodom Dana državnosti BiH.
U programu i samoj organizaciji svečanog koncerta učestvovalo je oko 150 članova ovog društva, te su na taj način opravdali svoje dugogodišnje postojanje.

Na samom početku programa svim posjetiocima obratio je se direktor OŠ Tojšići, profesor historije Nijaz Dukić, koji je u svom obraćanju istakao značaj ovog historijskog datuma, kada su prije 69 godina Bosanci i Hercegovci jasno rekli da žele suverenu i jedinstvenu državu, te da to predstavlja obavezu za današnje generacije da je očuvaju u njenim historijskim granicama i učine prosperitetnom za sve građane.

Svojim umjećem “u nogama” svečani dio programa otvorili su članovi III folklornog ansambla u pratnji orkestra KUD-a “14.maj” Tojšići. Gledati 50 malih dječaka i djevojčica u tradicionalnoj bosanskoj nošnji bilo je zadovoljstvo za njihove roditelje i ostalu publiku.

Starom bosanskom pjesmom dušu mnogobrojne publike zadovoljili su članovi muzičke sekcije, a folklornim umijećem članovi I i II folklornog ansambla.

Da bi se rođendan Bosne i Hercegovine proslavio u pravom duhu svečani koncert je završen puhanjem svijećica na torti i citiranjem riječi rahmetli Safeta Isovića: “Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas”.

Članovi KUD-a “14.maj” Tojšići svim građanima BiH čestitaju Dan državnosti naše domovine.

.
Edina Šahmanović

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku