Da li je 19-godišnji Kalesijac Benjamin Križevac konačno rješenje za više golova...

Da li je 19-godišnji Kalesijac Benjamin Križevac konačno rješenje za više golova Željezničara: Iskoristio šansu na pripremnim utakmicama, gol i asistencija u dvije utakmice

1652
0
SHARE

Benjamin Križevac (17.12.2003) iz Kalesije je 2020.godine, kao 16-godišnjak i član kadetske selekcije, potpisao za sarajevski Željezničar.

Prije toga je trenirao u dresu FK Bosna Kalesija, skoro punih 10 godina kod trenera Sadik Osmanović – Crnjo, koji tvrdi da je  Kalesijac, Benjamin Križevac, trenutno jedan od najboljih mladih fudbalera koji su registrovani u Premijer ligi BiH.

Križevac, uprkos odličnim igrama i golovima u mladim selekcijama, nije još dobio pravu priliku u prvoj ekipi Željezničara, a trener Osmanović smatra da je to više nego zaslužio, i da je ova godina prava prilika za to.
U zimskim pripremama za nastavak sezone 2022/2023 Križevac dobija priliku da se dokaže u testnim utakmicama, i možemo reći da odlično koristi priliku.

Prije tri dana Željezničar je odigrao utakmicu sa banovićkom Budućnosti, “Plavi” su upisali minimalnu pobjedu a asistent za jedini gol je bio Križevac, koji je i u toku utakmice bio jedan od najzapaženijih.

Danas (nedjelja, 29.01.2023) Željezničar je u Konjicu odigrao utakmicu protiv ekipe Sutjeske iz Foče,  upisavši ubjedljivu pobjedu rezultatom 9:0.
Križevac je i u ovoj utakmici nastupio od prve minute. Samo dvije minute su bile dovoljne da Benjamin Križevac pogodi mrežu protivničke ekipe.
I u nastavku utakmice Križevac je bio jedan od zapaženijih na terenu, često je u prilikama, a pored gola pogodio je stativu nakon kojeg je pao jedan od golova njegove ekipe.

  • Za nadati se da će Križevac u nastavku sezone dobiti šansu u prvoj ekipi Željezničara.
    Činjenica je da se nalazi u pravoj formi, i zaista bi šteta bilo da u ovom periodu karijere vrijeme provodi na klupi.
    Željo se prilično muči u ovoj sezoni, i nakon 18 kola se nalaze na 4.poziciji, ali su postigli tek 24 pogotka, a najbolji strijelac ekipe je veznjak Štilić sa 4 gola.
    Možda je rješenje za bolje rezultate upravo 19-godišnji BENJAMIN KRIŽEVAC.

  • Križevac je imao nekoliko ponuda u prošloj godini za nastavak seniorske karijere, kako od banjalučkog Borca tako i od nekoliko ekipa iz Prve lige FBIH, ali i ponudu Novog Pazara (Srbija), ali je odlučio ostati u Željezničaru.

(NKP.ba)