PODIJELI

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

U Hercegovini vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U Bosni ujutro slabo jugo koje će sredinom dana prolazno promijenuti smjer na sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a najviša dnevna do 15°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a najviša dnevna temperatura između 9 i 13°C.

U četvrtak prijepodne više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima mala naoblaka. Novo jače naoblačenje s juga u drugoj polovini dana koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana donijeti kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4°C, na jugu do 6°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se prognozira za Hercegovinu. U Bosni slabija kiša uglavnom prijepodne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

(NKP.ba)

PODIJELI