PODIJELI

Direktorica Gimnazije Ismet Mujezinović Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić i dalje se nalaze u teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli nakon što ih je jučer brutalno pretukao profesor engleskog jezika Fuad Isabegović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, pozadina fizičkog napada je Isabegovićeva suspenzija s radnog mjesta, odnosno disciplinski postupak koji se vodi protiv njega u Gimnaziji Ismet Mujezinović gdje je zaposlen kao profesor engleskog jezika.

Kako sazajemo, nakon što je saznao da mu je pripremljena suspenzija, Isabegović je prvenstveno ušao u kancelariju direktorice Mujkanović kojoj je čekićem, takozvanom “macolom” za razbijanje betona zadao udarce u glavu.

Potom je na hodniku zatekao pedagogicu Ćosićkić koju je nakon zadavanja brutalnih udaraca istim čekićem u glavu oborio na pod te nogama udarao po cijelom tijelu.

Sreća u nesreći je da su dvije članice disciplinske komisije uspjele pobjeći te su prošle bez posljedica.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, Mujkanović i Ćosićkić su hospitalizirane u Klinici za neurohirurgiju, a sinoć su podvrgnute oprativnim zahvatima.

Nedugo nakon incidenta Isabegović je uhapšen te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a u međuvremenu su na mjestu događaja uviđaj obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac.

Danas do 14 sati zakonski je rok da Isabegović bude predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Njemu će na teret najvjerovatnije biti stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva. Kako saznajemo, tužilac će nakon saslušanja najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

(Klix/ NKP.ba)

PODIJELI