PODIJELI

Na Facebook stranici „Vukovije“, koja prati aktivnosti u kalesijskoj mjesnoj zajednici Vukovije Donje, u utorak navečer (12.01.2022) je objavljen zanimljiv sadržaj.
Naime, za jednu od najvećih MZ na području općine Kalesija, piše FB stranica Vukovije, na ime sredstava sa budžetskog koda za izgradnju Doma kulture u ovom naselju je u 2021.godini uplaćeno 0,oo KM (NULA konvertibilnih maraka).
Ironično iz Vukovija poručuju, odnosno zaključuju, da je to zahvalnost od strane načelnika, koji je na zadnjim Lokalnim izborima prije nešto više od godinu dana, kada je osvojio mandat sa samo 5 glasova više u odnosu na drugog pratioca, u ovom naselju dobio 540 glasova.

  • Djela progovorila – zaključak je ove FB stranice, aludirajući na načelnikov slogan iz prethodne kampanje „Djela govore“.

Ono što je interesantno, naselje Vukovije Donje ima 4 vijećnika u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća!
Ukupan broj vijećnika u OV Kalesija broji 27. Još treba dodati da i susjedne mjesne zajednice imaju vijećnike, Vukovije Gornje imaju još jednog vijećnika, dok Tojšići imaju dva vijećnika.

Ovim je „do koljena“ poražena politika (politički „lobisti“ na terenu) koja građane na terenu ubjeđuje da je važno imati vijećnika iz svoje mjesne zajednice, odnosno kako treba “glasati za svoje”!

U prilog tome i prošli saziv u OV Kalesija, 2016-2020, kada je u OV bilo najviše vijećnika iz Tojšića, jer upravo su mještani Tojšića bili najnezadovoljniji.

Dakle, vraćamo se na osnovne principe – svaki vijećnik treba da zastupa interese svih građana Općine/Grada koji predstavlja, a takav status treba da ima i kao kandidat u očima svakog građanina prije izbora.

(NKP.ba)

PODIJELI