PODIJELI

Nezavisni Kalesijski Portal je (NKP) je novi informativni portal u BiH, koji će svoje posjetioce svakodnevno informisati o aktualnim dešavanjima u državi i svijetu, sa akcentom na dešavanja u općini Kalesija, TK i istočnoj Bosni.

NKP je samofinansirajući portal koji je pokrenula manja grupa politički neaktivnih građana, pa ćemo prefiks „Nezavisni“ , koliko god to nekome paralo uši, u periodu koji je pred nama pokušati opravdati.

Cilj portala jeste objektivno informisanje građana, prije svega bez  imuniteta za bilo koji politički ili neki drugi subjekat, a u istom izvještavanju pokušat ćemo ostati nepristrasni.

Ne optužujemo niti se rugamo drugim portalima ovoga tipa, ali u proteklom periodu smo se mogli uvjeriti da skoro i ne postoji  (čast izuzecima) medij koji ne favorizuje neku od političkih struja, bilo da stalnim i ponavljajućim  nametenjem afirmativno govori i  o nekoj političkoj stranki, ili pak u kontinuitetu  neku političku stranku optužuje za sve i svašta.

Političar ili stranka koji se u jednoj vijesti  okarakterišu kao afirmativni, ili pak negativni, ne znači da već u drugoj ne mogu dobiti sasvim suprotan epitet.

Političke priče,  ipak, pokušat ćemo svesti na minimum, barem kada su u pitanju „crne“ teme, bilo od strane „zelenih“, crvenih“, ili drugih političkih stranaka.

Kalesijke teme će svakako biti prioritet,pa stoga nećemo dozvoliti da mnoge pozitivne strane u našem društvu ostanu bez pisanog traga. Mnoge institucije u Kalesiji su već usmeno upoznate sa pokretanjem novog portala i našom željom za suradnju, a u narednom periodu ćemo poslati i pisani dopis, kako bi građane obavještavali o njihovim aktivnostima, te prenosili im informacije koje bi mogle biti od pomoći građanima Kalesije.

Kalesija ima više od 20 sportkih kolektiva i nekoliko stotina sportista, koji se takmiče na različitim nivoima, pa će sport biti jedna od najčećih tema na portalu. Iako je u okviru nekih takmičenja zimska pauza već počela, posjetiocima obećavamo veliki broj sportih vijesti  na našem portalu.
Kada je u pitanju fudbal, redovno ćemo pratiti dva drugoligaša iz naše Općine, Slogu i Bosnu, ali i druge klubove, a posebno ćemo pratiti i mlade fudbalere, njihove klubove i škole fudbala u općini Kalesija.
Kada je u pitanju sport na državnom nivou, Kalesiju je najviše promovisala odbojka, pa su muški i ženski OK Bosna nezaobilazna tema.
Košarka u Kalesiji je mnogima velika nepoznanica, pa su odlični rezultati omladinskog pogona KK Bosna u proteklim godinama  ostali bez podrške, kako Općine tako i ljubitelja sporta u Kalesiji.
Pored praćenje mladih košarkaša, NKP će pratiti i AKOL  ligu, prvu amatersku košarkašku ligu u BiH, koja se igra upravo u Kalesiji.
O ovim, ali i drugim sportovima, ali i radu Sportskog saveza općine Kalesija, naše posjetioce ćemo redovno informisati, u nadi da ćemo potaknuti da se što veći broj mladih uključi u sport.

NKP je još u fazi dorade, pa naše posjetioce molimo za razumijevanje u narednih nekoliko dana.
U proteklih nekoliko dana smo nastojali pripremiti se za zvanični početak rada portala, pa se u arhivi već nalazi popriličan broj vijesti, raspoređenih po kategorijama za koje smo smatrali da će biti interesantne našim posjetiocima.

Anketiranje građana  o raznim aktualnim temama će biti jedna od važnih tema, kako bi prije svega pokazali da  kalesijci, naročito mladi, mogu i znaju da misle, te skrenuti pažnju općinse vlasti o stvarnim problemima koji muče građane.
U radu portala će učestvovati mladi ljudi, a ukoliko ste zainteresovani da postanete naš suradnik, možete nam se javiti na mail redakcija.nkp@gmail.com.
Također, ukoliko ste uočili neke nedostatke na portalu, ili imate neki prijedlog i želju da vidite nešto novo na portalu, javite nam se na istu e-mail adresu.

 

Neka dio Vašeg dana bude i Nezavisni Kalesijski Portal (NKP), jer naš moto je „Nama nije svejedno“.

 

Admir Karić, urednik NKP
01. decembar 2012.

 

 

 Pišite nam na e-mail; redakcija.nkp@gmail.com

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI

6 KOMENTARI

Comments are closed.