PODIJELI

Drugi upisni rok na fakultete Univerziteta u Tuzli, biće održan od 23. do 26.avgusta. Trenutno je u toku upis 1759 kandidata koji su položili prijemni ispit, na prvom upisnom roku.

Na prvom upisnom roku najveći broj prijavljenih kandidata bio je na Medicinskom i Fakultetu elektrotehnike. Na pojedinim fakultetima popunjen je broj mjesta predviđen konkursom.

“Upis je završen na Medicinskom fakultetu, na općem studiju. Mjesta još uvijek ima na studiju sanitarnog zdravstva, Odsjeka za zdravstvene studije. Upis je također okončan i na Pravnom fakultetu i oni su u prvom upisnom roku popunili broj mjesta koji je bio predviđen konkursom “, rekla je Rejhana Dervišević, prorektor za nastavu i studentska pitanja na Univerzitetu u Tuzli.

Za drugi upisni rok, studenti prijave mogu predati od 23 do 26 augusta. Prijemni ispit će se održati 31 augusta.

“Za drugi upisni rok ostalo je 1121 slobodno mjesto. 300 mjesta predviđeno je za studente koji će se finansirati iz budžeta TK. Za samofinansirajuće studente na raspolaganju je 81 mjesto. Vanredni studij u novoj akademskoj godini, biće organiziran na Ekonomskom fakultetu na Odsjeku poslovna administracija i na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport na Odsjeku za sportske trenere”, naglašava Dervišević.

O broju slobodnih mjesta za upis u narednu akademsku godinu na Univerzitetu u Tuzli i pregled raspoloživih studijskih programa, informacije možete pronaći na web stranici www.untz.ba.

(NKP.ba)

PODIJELI