Dvodnevna posjeta kalesijskoj Osnovnoj školi Vukovije Fondacije “Out Of Area” iz Holandije

Dvodnevna posjeta kalesijskoj Osnovnoj školi Vukovije Fondacije “Out Of Area” iz Holandije

220
0
SHARE

U organizaciji Fondacije „Out Of Area“ iz Holanedije, na području BiH djeluje duži niz godina koja u prosjeku godišnje realizuje 35 projekata.

Tim povodom u dvodnevnoj posjeti OŠ “Vukovije” boravili su studenti iz škole Konig Willem iz holandskog grada Den Bosch, koji volonterskim radom realizuju projekat uređenja škole.

Projekti se realizuju u suradnji sa učenicima i studentima iz Holandije.
Učenici i studenti snose troškove dolaska, boravka i materijala. Osim ovog dijela projekt čine i edukativne radionice sa domaćinima.

Direktor OŠ Vukovioje Gornje, Armin Hodžić, se u ime domaćina zahvalio što je ova fondacija odabrala školu u Vukovijama.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

“Mi smo ugostili 51 učenika iz Holandije koji su dva dana radili na uređenju unutrašnjosti škole. Ranije su predstavnici boravili u školi snimili stanje i poslali fotografije u Holandiju. Po dolasku ovdje, pregledali su unutrašnje stanje škole i odlučili su urediti školski hol, sanirati i obojiti tri učionice, izmijeniti lustere i postaviti nove paravane što je na kraju i urađeno.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti i čestitati roditeljima djece, koja pohađaju našu školu, na izuzetnom odzivu prilikom organizacije ručka za studente koji su radili na uređenju naše škole.
Moramo spomenuti nastavno i vannastavno osoblje koje se uključilo u cijelu ovu akciju i pokazali da im je stalo do škole kao i djece koja pohađaju našu školu, da žele bolji ambijent za rad sebi i učenicima.” – istakao je Armin Hodžić, direktor OŠ Vukovije Gornje.
os vukovije gornje POSJETA HOLANDIJA 2

(NKP.ba)