PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

seminarU organizaciji Udruženja „Agrorazvoj“ iz Gojčina protekli vikend održan je seminar za građane ovog kraja na temu „Hibridne sorte kukuruza Pioneer“. Na ovom edukacijskom seminaru, posjetioci su imali priliku da saznaju nešto više o ovoj sorti koja se preporučuje za uzgoj na našim područjima.

Pored poljoprivrednika iz Federacije BiH ovom edukovanju su prisustvovali i oni zainteresovani iz manjeg entiteta Republike Srpske.

„Mi još jednom pokazujemo da za poljoprivredu nema granica, te da je potrebna saradnja svih kako bi što bolje živjeli te jedni drugima pomagali u razvijanju poljoprivrednih gazdinstava“, kazao je za NKP predsjednik UG „Agrorazvoj“ Milisav Garić.

Na seminaru su prisutnima podjeljeni i edukativni materijali o načinu uzgajanja kukuruza te vremenu kada ga treba prihraniti kako bi urod bio što bolji i kvalitetniji.

Kako je Garić kazao na ovom seminaru određeno je i da u septembru ove godine na jednoj od zasijanih parcela ovom sortom bude održano i predavanje i druženje pod nazivom „Dani polja“.

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI