PODIJELI

Nogometna U-21 reprezentacija BiH demolirala je Vels rezultatom 0:4 te skočila na drugu poziciju u grupi. “Zmajići” su sada potpuno u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, a pobjede protiv Portugala i Velsa dodatno su našim reprezentativcima podigle samopouzdanje.

“Zaista smo odigrali kao kolektiv još jednu odličnu utakmicu. Većina nas se od ranije poznaje kroz omladinske selekcije i jak smo kolektiv koji je dobro vođen sa klupe. Svi smo kao jedna velika porodica, što se vidi po posljednjim rezultatima”, rekao je za Sportske.ba kapiten “Zmajića” Eldar Ćivić.

“Pobjedama protiv Velsa i Portugala potpuno smo se vratili u igru za plasman na Euro. Ostaje i dalje žal zbog onog nesretnog poraza protiv Rumunije, ali nadam se da ćemo im servirati slatku osvetu u revanšu. Naš cilj se zna, želimo biti prva U-21 generacija BiH koja će zaigrati na jednom velikom takmičenju. Pobjedu protiv Velsa slavili smo u autobusu, avionu, a nadam se da ćemo imati priliku za našu feštu nakon što odemo na Euro”, dodao je fudbaler Sparte za portal Sportske.ba.

BiH je trenutno drugoplasirana u grupi sa devet osvojenih bodova, a prva je Rumunija koja ima dva boda više u odnosu na našu selekciju.

(Sportske/ NKP.ba)

PODIJELI