PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Finalni turniri muškog i ženskog odbojkaškog kupa Bosne i Hercegovine odigrat će se u Brčkom, odlučeno je u Odbojkaškom savezu naše zemlje.
Polufinalne utakmice u muškoj konkurenciji će se igrati 22. februara, dok će se finale odigrati dan kasnije.

Parovi 1/2 finala, muška konkurencija (22. februar):
OK „Napredak“ Odžak – OK „Bosna“ Kalesija
MOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „Kakanj“ Kakanj

Parovi 1/2 finala, ženska konkurencija (23. februar):
OK „Gacko“ Gacko – OK „Jahorina“ Pale
ŽOK „Jedinstvo“ Brčko – OK „He na Drini“ Višegrad

— Odbojkaši iz Kalesije su 22. januara počeli sa pripremama za drugi dio sezone u okviru Superlige FBiH (26. februar), a finalni turnir Kupa BiH (22. i 23. februar) je razlog zašto su pripreme počele nešto ranije.

“Žrijeb je bio izuzetno povoljan za nas, a atmosfera u svlačionici je sjajna. Iako smo se nadali da ćemo dobiti upravo ekipu iz Odžaka, treba naglasiti da nismo favoriti u tom duelu. Plasman u finale bi bio historijski uspjeh, a na putu do finala će nam pomoći i ljubitelji odbojke iz Kalesije i prijatelji kluba koji će sigurno doći i dati nam podršku. Na putu do finalnog turnira mnogo su nam pomogli i sjajni navijači kojima se ovom prilikom zahvaljujem u ime svih igrača, a bez obzira na ishod finalnog turnira, siguran sam da ćemo uz njihovu podršku u nastavku prvenstva ovjeriti plasman u Premijer ligu BiH. Pokazali smo da smo najbolji u ligi, a plasman među četiri ekipe u Kupu govori da zaslužujemo igrati u elitnom razredu bh. odbojke” – rekao je Aldin Džafić za NKP kalesijski.com.

 

Pogledajte vijest:
Dijaspora pomaže OK Bosna Kalesija – Nakon tri godine, Kalesijski odbojkaši u novim dresovima na završni turnir Kupa BiH!?

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI