PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Fudbaleri Bosne jučer su na Gradskom stadionu u Kalesiji  započeli pripreme za proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.
Na prvu prozivku trenera Ibre Mahmutovića, koji je na klupi Bosne zamijenio Sadika Osmanovića, odazvalo se 29 igrača. Radi se, uglavnom, o fudbalerima koji su i u jesenjem dijelu prvenstva branili boje kalesijskog drugoligaša.
S obzirom da je Bosna prvi dio sezone završila na 14.mjestu, Uprava kluba je pred igrače i stručni štab postavila cilj  – plasman u gornji dio tabele. Kako bi se ove ambicije što lakše ostvarile u klub su dovedena i dva pjačanja. Boje kalesijskog drugoligaša u proljetom dijelu prvenstva branit će Amir Hamzić, bivši igrač Zvijezde iz Gradačca i Gradine iz Srebrenika, koji je prije odlaska u „Premijer“ ligu nosio dres Bosne i Admir Mujanović, koji je u Kalesiju stigao iz tojšićke Sloge.

Prema planovima trenera Mahmutovića, najveći dio priprema održat će se u Kalesiji, gdje će se obaviti kompletne kondicione pripreme, dok je početkom marta planirano odigravanje i nekoliko prijateljskih mečeva.

Na prvom treningu Bosne, ispred Uprave kluba, prisutni su bili Mehmedalija Imširović, predsjednik kluba i Muhamed dr.Osmaović, član Uprave, koji su od igrača zatražili kvalitetan i odgovoran rad tokom pripremnog perioda, dok su s druge strane obećali da će nastojati da obezbijede što bolje uslove za trening i takmičenje.

Prozivka fudbalera Bosne iskorištena je i za promociju novih trenera u omladinskim kategorijama. Tako će juniorsku selekciju trenirati Adem Požegić, nekadašnji igrač Bosne, kadeti i pioniri će za trenera imati Suada Tabalovća, koji je još uvijek aktivan kao igrač, dok je rad sa najmlađom selekcijom, „pjetlićima“, ponovo povjeren dugogodišnjem treneru ove selekcije, Sulejmanu Sinanoviću, koji je proteklih godina mnoge kalesijske fudbalere naučio prvim fudbalskim koracima.

Trener FK Bosna Kalesija, Ibro Mahmutović će tokom priprema za proljetni dio prvenstva na raspolaganju imati sljedeće igrače:

Mahir Pezić, Sead Mustafić, Senad Beširević, Edin Karić, Suad Tabalović, Almir Hibić, Samir Memišević, Rusmir Lolić, Edib Jukić, Anel Alibašić, Ibro Omerović, Jasmin Poljaković, Admir Mujkić, Mersad Husejnović.

Juniori: Ermin Baručić, Mirel Bešlić, Muamer Čamdžić, Enver Čamdžić, Jakub Makalić, Mirel Ibrahimović, Elvir Alić, Muamer Bukvar, Edin Osmanović i Denis Hasanović.

Pojačanja: Amir Hamzić (Gradine Srebrenik) i Admir Mujanović (Sloga Tojšići).

Na probi su: Mehdin Šljivić, Armin Smajić, Nedžad Halilović i Almir Krajinović.

 

(M. Zulić, Radio Feral)

PODIJELI