PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Kalesija, 08.februar u 18h na sceni BKC-a “Alija Izetbegović”  Kalesija.

 

drzavni lopovDRŽAVNI LOPOV je predstava koju su uradila tri mlada bh. glumca u produkciji mladog teatra “STUDIO SCENA” iz Sarajeva i Centra za kulturu Zavidovići. Riječ je o Nusmiru Muharemoviću, Irfanu Kasumoviću i Ademu Smailhodžiću.Predstava je do sada odigrana u nekoliko bh. gradova, a trenutno je u pripremi nova turneja.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Kiki i  Marko, ljubavni varalica i “državni lopov” koji je  naravno uz to povlašten pa čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar  Jozo koji nema završenu niti osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, u zatvoru je zbog lažnih obećanja o ženidbi, jer je 17 puta obeća da će se ženiti sa 17 različiti žena. I baš zbog te jedne žene završio u zatvoru. Marko, tzv državni lopov, zatvorsku kaznu služi zbog pronevjere silnog novca, ali revizijom advokata on će vjerovatno ubrzo izać na slobodu, jer se naravno pronašla neka rupa u zakonu. Ova predstava na komičan način pokazuje nam sliku društva , I ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publika koja gleda predstavu uživa, nasmije se I opusti.

Kikija i Marka veže ista žena, koja ih je prevarila I obaojica su u zatvoru zbog nje, I doka sanjaju o njoj i jedan drugoj pričaju sve trenutke o njoj spoznaju da se radi o istoj ženi.

Naravno na kraju “državni lopov” bude pušten, a Kiki ostaje u zatvoru, još dvije godine da ljetuje o državnom trošku kako on kaže.

O glumcima:

NUSMIR MUHAREMOVIĆ:

Završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Miralema Zupčevića i asistenta Ermina Brave. Igrao u preko 20 predstava profesionalne produkcije. Prvi profesionalni angažman imao u Narodnom pozorištu Sarajevo u predstavi “Jedan čovjek i jedna žena”. Nakon toga bio član EASTWEST THEATRE COMPANY, Harisa Pašovića. Igrao u predstavi “Klasni neprijatelj” koja je igrala na svim većim festivalima u regiji i šire. Trenutno zaposlen u Bosanskom narodnom pozorištu  u Zenici.

Igrao u nekoliko filmskih i tv projekata od kojih se izdvaja uloga snajperiste u filmu “U zemlji krvi i meda”, koji je režirala Angelina Jolie.
http://nusmirmuharemovic.blogspot.com/

IRFAN KASUMOVIĆ:

Završio Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli, u klasi profesora Vlade Keroševića. Igrao u mnogim projektima Teatra kabare Tuzla, kao i nekim drugim produkcijama.
Osim toga što je glumio u predstavama potpisuje i režiju za nekoliko predstava, te režiju obilježavanja raznih prigodnih svečanosti i obilježavanja bitnih datuma.
Radio je kao voditelj na BHT1 gdje je vodio emisiju “Restart”.
Trenutno je zaposlen na ADU u Tuzli u zvanju asistenta na predmetu gluma.

ADEM SMAILHODŽIĆ:

Završio AKADEMIJU DRAMSKIH UMJETNOSTI u Tuzli, u klasi prof. Zijada Gračića i Vlade Keroševića. Igrao u predstavama koje su producirali NP Tuzla, BNP Zenica, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Igrao je u njemačkom filmu “AB MORGEN”, tv seriji “SEX I SELO”, te nekoliko muzičkih tv spotova.
Trenutno je zaposlen na mjestu direktora Centra za kulturu u Zavidovićima u kojem je producirao nekoliko požorišnih predstava. Posljednja je bila koprodukcija sa BNP Zenica, a riječ je o predstavi “NORWAY TODA.

 

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI