FOTO/ 260 domaćinstava u Dubnici konačno dobili vodu sa izvoršta na Majevici:...

FOTO/ 260 domaćinstava u Dubnici konačno dobili vodu sa izvoršta na Majevici: Mali broj (ne)zadovoljnih mještana na svečanoj ceremoniji

79
0
SHARE

VODA DUBNICA 3

Danas (petak, 18.marta 2016.) mještanima Dubnice je na upotrebu predat novosagrađeni vodovod sa izvorištem na Majevici.
Konačno, nakon dužeg čekanja, 260 domaćinstava će dobiti pitku vodu.

Vodovod su svečano u funkciju pustili Ismet Mešić, po ovlaštenju općinskog načelnika, i Hariz Mehmedović, predsjednik MZ Dubnica.

VODA DUBNICA 01 SVECANO PUSTANJE

Za razliku od većine stanovnika kalesijske općine, koji koriste vodu sa izvorišta „Krušik“ u Donjim Vukovijama, stanovnici Dubnice će se snadbijevati vodom sa izvorišta u Majevici. Kao alternativni priključak će se koristiti voda iz “Krušika”, ukoliko izvori iz Majevice ne budu mogli zadovoljiti sve potrebe mještana Dubnice.

Svečanoj ceremoniji puštanja vode prisustovao je veoma mali broj mještana Dubnice, iako je konačno puštena voda za 260 domaćinstava.
Iako je svečanost upriličena radnim danom u popodnevnim satima, to nije glavni razlog zbog čega se ovoj ceremaoniji odazvao veoma mali broj mještana, većinom članova porodice građevinskog odbora. Oko pedesetak osoba, uključujući zvanice i druge goste, je prisustovalo svečanoj ceremoniji
Podsjećamo, mještani Dubnice već nekoliko godina čekaju završetak realizacije ovoga projekta, a iako je više od 200 domaćinstava već davno izvršilo svoje finansijske obaveze, vodu su dobili poslije svih ranije predviđenih rokova.
Također, većini mještana je zasmetala i sama politizacija i zakazivanja svečane ceremonije puštanja vodovoda, jer su se u projekat uključile osobe koje prethodno nisu imale nikakve zasluge u tome.

VODA DUBNICA ISMET MESIC

Okupljenim malobrojnim mještanima, i prisutnim zvanicama, obratili su se Ismet Mešić, po ovlaštenju načelnika, i Hariz Mehmedović, predsjednik MZ Dubnica.

“Čestitam mještanima na još jednoj radnoj pobjedi. Dobili ste vodu koja će riješiti probleme koje ste imali prethodnih godina. Dubnica je pravo gradilište, jer je nedavno završena i putna komunikacija prema Hrasnu i ostalim naseljima, a u toku je i izgradnja mosta na toj putnoj komunikaciji. Ovo nije zadnji projekat u Dubnici, i nadamo se da ćemo u narendom periodu pristupiti rješavanju problema fekalne kanalizacije u Dubnici” – rekao je Mešić u svom obraćanju.

“Ovo je historijski dan za Dubnicu. Znamo da u ovom nasleju žive većinom građani koji su ovdje doselili nakon rata, i rješavanja problema vodovoda je dugogodišnji problem, koji je sadaa konačno riješen. Zahvaljujemo se svima koji su u proteklom periodu bili aktivni sudionici ove akcije” – rekao je Mehmedović.

Na kraju su uručene i Zahvalnice osobama koje su po odluci građevinskog odbora zaslužni što se ova akcija konačno realizovala.

VODA DUBNICA VODA CESMA 2

Narodno veselje, koje se obično organizuje prilikom ovakvih svečanosti je izostalo.
Za malobrojne mještane je odsvirano nekoliko narodnih kola.

.
(NKP.ba)