PODIJELI

Huso Turić, kik bokser i član Kluba borilačkih sportova „Golden team“ iz Kalesije proglašen je za najboljeg sportistu općine Kalesija za 2018.godinu. Ovaj mladi kik bokser je u godini koja je na izmaku osvojio bronzane medalje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, prvak je Balkana i BiH, a trenutno je drugi na svjetskoj listi Kik boksera.

Najbolji u seniorskoj konkurenciji, pojedinačno, su Munira Hasanović, SRD „Manjić“ i odbojkaš Bosne Damir Mehmedović, dok je njegov klub, OK Bosna Kalesija proglašen za najbolji sportski kiolektiv.

Za najboljeg trenera je izabran Edin Glogić, OK Bosna Kalesija, a najuspješniji sportski radnik je Muradif Smajić iz FK Mladost Kikači.

Najuspješniji juniori su Selina Mehmedović, članica ŽOK ’’Bosna“ Kalesija i Huso Turić (KBS Golden team), pojedinačno, dok je ekipno najbolji FK Sloga Tojšići.

Najbolji kadeti su Alina Halilović, članica Karate kluba ”Bosna-Kalesija” Kalesija, Ahmet Omerović, član Odbojkaškog kluba ”Bosna-Kalesija” i FK Memići.

Najuspješniji pioniri su Sara Huremović članica, Karate kluba ”Bosna-Kalesija” Kalesija,  Admir Halilović član, Kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija i SRD „Manjić“  – Kalesija.

Specijalna priznanja dobili su Semir Mujkanović (FK „Mladost“ – Kikači), Bakir Musić (AK Sloboda-Tehnograd’’ Tuzla i Fariz Sinanović (karate klub „Sinbra“ – Tuzla).

Za najbolje u kategoriji cicibani proglašeni su Iman Hadžić (KBS ”Golden team” Kalesija), Esmin Huremović (SRD ”Manjić” – Kalesija) i Karate klub „Bosna“ – Kalesija.

U kategoriji invalidskog sporta priznanja su dobili Ferid Smajić – Kockar (IOK Kalesija) i Mirza Halilović (Udruženje „Osmjeh nade“  – Kalesija)

Najbolje rezultate u ovoj godini na školskim takmičenjima ostvarili su učenici OŠ Memići.

Nagrade su dobili i najbolji u ovogodišnjim tačmičenjima u okviru Radničkih sportskih igara, Mirsad Zulić, najbolji odbojkaš i Mehmed Ćatić, najbolji nogometaš.

Organizator 24.manifestacije izbora najboljih sportista općine Kalesija bio je Sportski savez općine Kalesija, a generalni pokrovitelj načelnik Sead Džafić, koji je Husi Turiću, sportisti godine, pored priznanja Sportskog Saveza dodijelio i novčanu nagradu.

U kulturno- zabavnom dijelu programa nastupili su: hor OŠ Kalesija, GKUD „Halisije“, Edina Kulanić, učesnica OŠ Vukovije, glumac Nermin Hodžić i Ahmer Zulić.

(Radio Feral/ NKP.ba)

PODIJELI