PODIJELI

U nedjelju, 5. maja, u Behram-begovoj medresi u Tuzli održano je mektebsko takmičenje 2013. godine. Medžlis IZ Kalesija je sveukupni pobjednik mektebskog takmičenja na nivou našeg Muftijstva.

mektebsko 5Naši predstavnici su ostvarili odlične rezultate u pojedinačnim kategorijama, što je na kraju, nakon sabiranja svih rezultata, Medžlisu IZ Kalesija donijelo titulu najupješnijeg medžlisa na takmičenju. Ekipu Medžlisa Kalesija su činili pobjednici u kategorijama: Hodžić Revda i Imamović Davud – kiraet-učenje Kur-ana (mlađa i starija kategorija), Šehić Jasmina – Opće poznavanje dini-islama, Bureković Lejla i Kamerić Muamera – Islamska vjeronauka (8. i 9. razred).

Rezultati u pojedinačnim kategorijama:

 

  1. Fudbalska ekipa MIZ Kalesija        4. mjesto            (Fudbal)
  2. Imamović Davud                5. mjesto            (Kiraet, starija kategorija)
  3. Šehić Jasmina                4. mjesto            (Opće poznavanje dini-islama)
  4. Kamerić Muamera            4. mjesto            (Islamska vjeronauka, 9. razred)
  5. Bureković Lejla                2. mjesto            (Islamska vjeronauka, 8. razred)
  6. Hodžić Revda                1. mjesto            (Kiraet, mlađa kategorija)

Na ovogodišnjem takmičenju pobjednike su odlučile nijanse.

Imamović Davud (Kiraet, starija kategorija) zauzeo je 5. mjesto s osvojena 53 boda, dok je pobjednik imao samo 3 boda više od Davuda, 56.

Slično je bilo i u ostalim kategorija.

Šehić Jasmina je s osvojena 54 boda zauzela 4. mjesto a pobjednik u ovoj kategoriji je osvojio 56 bodova.

Hodžić Revda (Kiraet, mlađa kategorija) je sa osvojenih 59,67 bodova bila prva, a Selsebil Hasanbašić druga s ovojenih 59 bodova.

U ukupnom plasmanu ekipa Medžlisa IZ Kalesija je bila najuspješnija (166,67), drugo mjesto je osvojila ekipa MIZ Teočak (166,33), a treće ekipa MIZ Tuzla (164,67).

Hodžić Revda, naš predstavnik na takmičenju u kategoriji kiraet (mlađi) je osvojila prvo mjesto, te će kao pobjednik predstavljati Muftijstvo tuzlansko, a samim tim i Medžlis IZ Kalesija (kao i svoje Vukovije Gornje), na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

Svim našim predstavnicima (takmičarima i njihovim muallimima i vjeroučiteljima) čestitamo na odličnim rezultatima, a Hodžić Revdi želimo puno uspjeha na takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

— Vezana vijest: Kalesijski učenici veoma uspješni na kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI