FOTO/ Prelijepa košarkaška noć u Kalesiji: Da li je KK Bosna sportski...

FOTO/ Prelijepa košarkaška noć u Kalesiji: Da li je KK Bosna sportski kolektiv koji može okupiti najveći broj sadašnjih i bivših članova!?

692
0
SHARE

Pioniri, kadeti i juniori u takmičarskom dijelu, kao i predpioniri (škola košarke), su selekcije sa kojima raspolaže KK Bosna Kalesija.
Iako mladi košarkaši u Kalesiji već godinama “karijere” završavaju u juniorskim danima, nedostatak seniorske selekcije nije prepreka da KK Bosna bude jedan od sportskih kolektiva koji okuplja najveći broj mladih.

Ovaj klub već godinama okuplja veliki broj mladih, koji i nakon što prođu sve selekcije u klubu ostaju vezani za Bosnu, te su česti gosti na treninzima ili utakmicama ove ekipe.
Proteklih mjeseci Bosna je pokrenula redovna svakog druog petka, kada na treningu prisustvuju i roditelji, pa se često odigra i revijalna utakmica Roditelji – Mladi.

Proteklog petka (17.03.2017.) KK Bosna Kalesija je uputila poziv da se pored kadeta i juniora ekipe treningu pridruže i igrači koji su proteklih godina trenirali u ovoj ekipi, roditelji dječaka koji treniraju u klubu, ili su na neki drugi način proteklih godina bili vezani za ovaj klub.
Na ovo sportsko druženje se odazvalo više od 50 sadašnjih i bivših članova i simpatizera KK Bosna Kalesija.

Veliki odziv sadašnjih i bivših članova KK Bosna Kalesija

Nakon što se brojni okupljeni vidjeli nakon duže vremena, uslijedilo je fotografisanje “domaćih” i “gostiju”, a zatim i zajedničko fotografisanje, a nakon toga i revijalna utakmica.
Utakmica se igrala bez sudija, jer oni u ovoj priči zaista i nisu trebali.
Jedini problem je predstavljalo ograničeno vrijeme za trening kluba, a svi su imali želju odigrati koji minut više…

  • Nakon prelijepe košarkaške noći u Kalesiji, svakako da se možemo zapitati – Da li je KK Bosna Kalesija sportski kolektiv koji u ovom trenutku može sakupiti najveći broj sadašnjih i bivših članova na jednom mjestu!?
    Svakako da je to pitanje čiji bi odgovor trebali potražiti nadležni za sport u Kalesiji, ali i da se konačno zapitaju DA LI JE VRIJEME DA KALESIJA KONAČNO DOBIJE SENIORSKU KOŠARKAŠKU SELEKICIJU!?

Iz KK Bosna Kalesija nas i u narednom periodu očekuje dosta lijepih vijesti, o čemu ćemo pisati u narednom periodu.

(NKP.ba)