PODIJELI

Muški odbojkaški klub Bosna Kalesina je osnovan 1993. godine, dok je 2007. godine u Kalesiji osnovan i Ženski odbojkaški klub Bosna.
Iako usko surađuju, koristeći iste prostorije za rad, prilagođavaju svoje termine treninga i utakmica jedni drugima, te na druge načine “žive” zajedno, u srijedu navečer (6.11.2019.) su po prvi put organizirali zajednično druženje mimo sportskog terena.

Druženje je održano u restoranu POLO Kalesija, što je svakako lijepa simbolika, s obzirom da je upravo POLO široj sportskoj i odbojkaškoj javnosti u BiH poznat po nekadašnjem ŽOK POLO, višestrukom prvaku BiH i osvajaču KUP takmičenja.

Edin Glogić se prije 3 godine priključio radu OK Bosna Kalesija, te je svojim angažmanom itekako osvježio odbojkašku scenu u Kalesiji, koja se proteklih godina suočava sa smjenom generacija.
Glogić je u međuvremenu postao sportski direktor seniorske odbojkaške reprezentacije BiH, a od ove sezone je i glavni trener u OK Bosna Kalesija.
Glogić je vlasnik kompanije FINTECH, koja je protekle tri godine, a pogotovo u tekućoj sezoni, glavni sponzor kluba.
Od ove sezone FinTech je sponzor i ŽOK Bosna Kalesija, a upravo je Glogić bio spona da kolektivi dva kluba, rekli bi KONAČNO, održe jedno zajedničko druženje.

Kako se moglo vidjeti na druženju, u klubovima vlada odlična atmosfera, kako među igračima i igračicama tako i među članovima uprave oba kluba, te se može reći da je ovo prvi u nizu ovakvih druženja.

Uprava ŽOK Bosna je iskoristila priliku te na ovom druženju skromnim “stipendijama” nagradila svoje igračice novcem prikupljenim od prodaje Članskih karata.

Na druženju prisutnima su se obratili Adnan Karić i Edin Glogić, predsjednik i trener OK Bosna Kalesija, kao i Ibrahim Kurtić i Rašid Tubić, predsjednik i trener ŽOK Bosna Kalesija.

 

Osim zaključka da ovakva druženja trebaju biti barem dva puta godišnje, ali i češće, jedan od zaključak je i da se uskoro formira Odbojkaški savez općine Kalesija, sa kojim bi se odbojkaški sport borio za mjesto koje zaslužuje, jer kao kolektivi bilježe odlične rezultate, te promovišu Kalesiju širom BiH, a ujedno su njihove utakmice i najgledaniji sportski događaji u Kalesiji, te na utakmicama kojima prisustvuju osobe svih generacija nema incidenata, a publici nude upravo ono što je suština sporta.
Pored seniorskih ekipa, oba kluba raspolažu i sa mlađim igračima i igračicama, te nema razloga za brigu kada je u pitanju budućnost ovog sporta u Kalesiji.

Na skupu je podcrtana bitnost i završetka Gradske dvorane u Kalesiji, koja bi omogućila da Kalesija bude domaćin i muške i ženske odbojkaške reprezentacije, kako za pripreme, tako i za takmičarske utakmice.

(NKP.ba)

PODIJELI