PODIJELI

Večeras, nšto prije 23.00 sati,na magistralnom putu Tuzla – Zvornik, na ulazu u centar Kalesije iz pravca Tuzle, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovala dva automobila.
Srećom, nije bilo povrijeđenih, a na oba automobila je počinjena veća materijalna šteta.

Prema riječima očevidaca, do nesreće je došlo kada se vozač “Golfa” zabio u “Renaulta”, koji se pokušao uključiti na magistralni put.

Uviđaj na mjestu nesreće su napravili pripadnici PS Kalesija.

kalesija raskrsnica KRITICNO
Veliki broj saobraćajnih nezgoda zbog nepropisno urađene raskrsnice na ulazu u centar Kalesije

Upravo je ova raskrisnica na ulazu u centar Kalesije kobna za veliki broj vozača. Samo protekle sedmice dogodilo se nekoliko saobračajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.
Mnogi građani već godinama upozoravaju na veome loše rješenje ove raskrsnice, na kojoj se do sada dogodio veliki broj saobraćajnih nezgoda.

Stanari zgrade u neposrednoj blizini, ali i oni koji rade u ugostiteljskim i uslužnim radnjama u blizini govore da skoro svakodnevno svjedoče sudarima automobila.
Najćešće, do saobračajnih nezgoda dolazi kada automobili sa magistralnog puta iz pravca Zvornika pokušavaju skrenuti u centar grada. Naime, na tom mjestu postoji zaustavno mjesto samo za jedan automobil, koji nakon skretanja mora zastati kako bi propustio vozila koja skreću u grad iz pravca Tuzle. Nisu rijetke situacije da i drugi automobil želi skrenuti u centar Kalesije, ali zbog zadržavanja prvog automobila ostaje na “sredini puta”, i u tom slučaju ovisi isključivo od rekakcije vozača koji se vozi magistralnim putem iz pravca Tuzle prema Zvorniku.

Osim kalesijskog naselja Hidani, koji je odavno okarakterisan kao “crna tačka”, raskrisnica na ulazu u centar Kalesije svakako može dobiti isti epitet.
Srećom, osim velikih materijalnih šteta, nije bilo ljudskih žrtava, iako pješaci tokom cijeloga dana prolaze ovom raskrisnicom.

Također, autobusi koji se žele uključiti na magustralni put iz centra grada često uzroku probleme drugim vozačima, a u upravo je razlog “tijesan” prolaz na raskrsnici, i “ukrasno ostvro” koje nema nikakvu svrhu, osim što je u više navrata uzrokovalo velike materijalne štete na vozilima.

— NKP.ba je bio na licu mjesta nekoliko trenutaka nakon nesreće, kada je traktor sa puta uklanjao potpuno uništeni Golf II, dok je Renault nešto ranije pomjeren na trotoar pored magistralnog puta…

 

(NKP.a)

PODIJELI