PODIJELI

Rok za sanaciju tunela Čaklovići na magistralnom putu Tuzla – Zvornik je istekao prije desetak dana, tačnije 09.10.2021, a iz Cesta Federacije BiH su odmah po isteku roka saopštili da je izvođaču potrebno još mjesec dana kako bi u potpunosti završio radove.
Podsjećamo, radovi su počeli polovinom aprila ove godine.


Vozila iz pravca Tuzle (osim teretnih) koriste jednu kolovoznu traku kroz tunel, dok vozila iz pravca Kalesije/Tuzle koriste zaobilaznicu pored tunela, koja je proteklih mjeseci više puta pretrpjela oštećenja, a česte su potpune blokade zbog prolaska teretnih vozila, ili vozila koje koriste mještani za svoje potrebe.


Iza 22.oo sati svaku večer je tunel potpunk zatvoren iz oba pravca, što je poseban problem.
Navodno, tada se radovi inteziviraju.


Teretna vozila, ali i brojni vozači drugih vozila, već odavno koriste isključivo alternativni pravac do/iz Tuzle preko Dubrava.

Dinamikom radova, skoro cijelim tokom višemjesečnih radova, nisu zadovoljni građani koji svakodnevno prolaze ovim putem, kako kroz tunel tako i koristeći zaobilaznicu.
Česte su reakcije na društvenim mrežama u kojima građani konstatuju da se na gradilištu nalazi 2-3 radnika, ili čak da je (g)radilište potpuno prazno.

Negodovanje građana je još veće nakon što je istekao predviđeni rok, a pogotovo kada se i uz “produženi rok” od mjesec dana u tunelu ne mijenja kada je u pitanju intezitet i broj radnika.

Na društvenim mrežama česti su komentari praćeni foto i video zapisima stanja na zaobilaznom putu, ali i stanja sa radovima u tunelu…

  • U subotu navečer (16.10.2021), 15tak minuta prije potpunog zatvaranja tunela smo zabilježili video prilikom prolaska kroz tunel iz pravca Tuzle prema Kalesiji/Zvorniku. Prije, u tunelu, i poslije tunela – NEMA NITI JEDNOG RADNIKA!

Video prilog pogledajte OVDJE.

https://fb.watch/8HOZ1_mOl1/

(NKP.ba)

PODIJELI