PODIJELI

Nakon pobjede u Sarajevu 2:3 u okviru prve utakmice finala doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH, odbojkaši kalesijske Bosne su danas (nedjelja, 15.aprila) dočekali istoimenu ekipu iz Sarajeva.

Bosna je upisala pobjedu rezultatom 3:0 u setovima, čime su krunisali sezonu iz snova i od sezone 2018/19 su ponovo u elitnom razredu bh. odbojke.
Pobjedu su proslavili zajedno sa navijačima, koji su tokom cijele sezone bili velika podrška, a fiskulturna sala MSŠ Kalesija je bika premala da primi sve ljubitelje sporta u finalnoj utakmici.

OK Bosna Kalesija – OK Bosna Sarajevo 3:0
(25:16; 25:23; 25:18)

Treba pomenuti da se meč igrao u “ekstremnim” uslovima. Naime, u sali je, zbog nepostojanja ventilacije i velikog broja navijača, bilo toliko toplo da je čak i glavni sudija imao problema, a svakako treba pomenuti da su tehničari obje ekipe napravili vjerovatno veći broj duplih i nošenih lopti nego tokom cijele sezone.

    • OK Bosna Kalesija 2017/18:
      Jasmin Požegić (kapiten), Mirnes Idrizović, Mensur Alić, Arnel Imamović, Damir Mehmedović, Rijad Alić, Bakir Zulić, Vehid Hasanović, Kenan Hasanović, Ahmet Omerović, Emir Smajlović, Ensar Mešić, Irfan Kovačević
      Trener: Adnan Karić, Edin Glogić

– Iako su u utakmicu ušli veoma nervozno, a gostujući odbojkaši na startu pri tome zatvorili i dvije najbolne napadačke opcije Jasmin Požegić i Mirnes Idrizović, tehničar Mensur Alić je razigrao Arnela Imamovića, koji je u tri navrata prošao u situacijama jedan na jedan.
Pri servisu srednjeg blokera Irfana Kovačevića proradio je i blok, pa se Kovačević na servisu zadržao dugo i napravio nedostižnu prednost.
Domaći odbojkaši su rutinski set priveli kraju, iako su imali krizni period kada su imali 23 poena.
Prvi set je završen rezultatom 25:16.

– Drugi set je imao rezultatski egal cijelim tokom.
I ovaj set je prošao u velikom broju grešaka obje ekipe, ali su domaći odbojkaši u ključnim trenucima pokazali da su spremnija ekipa, ali i da su navikli igrati pred punim tribinama za razliku od gostiju, koji uprkos velikom iskustvu ove sezone nemaju utakmica pred punim tribinama.
Drugi set je pripao domaćinu rezultatim 25:23.

– Treći set domaćin otvara dosta bolje nego prva dva seta.
Gosti su najbliži bili kada su zaprijetili na minus 3, 13:10, ali je domaćin i više nego rutinski utakmicu priveo kraju.
Rezultat trećeg seta je glasio 25:18.

(NKP.ba)

PODIJELI