PODIJELI

Kalesijske kompanije POLO i CPA iza sebe imaju veoma uspješnu poslovnu godinu.

POLO i CPA su u 2017. godini poslovale pozitivno, a okvirni izvještaj o rezultatima je izazvao ovacije kod uposlenika. Ipak, najveći uspjeh firme, kako su istakli direktori obje kompanije, jeste činjenica da su izmirene sve obaveze prema uposlenicima, što je svakako prioritet broj jedan.

Direktori POLO i CPA, Amel Čanić i Adis Salihović, su podijelili i novčane nagrade za uposlenike koji su u 2017. godini skrenuli pažnju na sebe svojim angažmanom.
Vildan Ušćuplić, izvršni direktor CPA, je u druženje propustio jer se nalazi van države, ali se direktor POLO doo, Vildana Ušćuplić-Ramović, zahvalila uposlenicima na predanom angažmanu i doprinosu velikom uspjehu kompanija.
Vlasnik kompanija Hasan Ušćuplić je istakao da je ponosan na rezultate koji su ostvareni, ali naročito na činjenicu da su obje kompanije sa velikim brojem mladih uposlenika, što je svakako razlog za zadovoljstvo, jer se svakodnevno govori o odlasku mladih iz BiH.

Najveći uspjeh je ostvarila poslovna jednica Stanica tehničkog pregleda vozila u Tuzli, kojoj je falilo 9 pregleda za ukupno 9.000 pregleda vozila u 2017. godini, a rezultat je uokvirio i dobar rezultat STPV u Kalesiji.
CPA je u 2017. godini ostvarila rekordan izvoz, a novi programi (a posebno novi proizvodni pogon – poklon vrećice) daju za pravo da će i naredna godina biti veoma uspješna.

Pored poslovnog uspjeha, koji doprinosi cjelokupnoj općini Kalesija, POLO i CPA su tokom godine učestvovali u brojnim društvenim aktivnostima, te su bili pokrovbitelji brojnih manifestacija, sportskih kolektiva. Ponosno ističu da su podržali veliki broj humanitarnih akcija.

Svakako da je velika nagradna igra “POLO Nagrađuje Vašu Vjernost” tokom cijele godine privukla veliku pažnju javnosti, a u finalnom izvlačenju POLO je svojim vjernim kupcima podijelio vrijedne nagrade, a svakako se ističe novi auotmobil Škoda Fabia.

(NKP.ba)

PODIJELI