PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

Fudbaleri tojšićke Sloge jučer su počeli sa pripremama za nastavak sezone u Drugoj ligi Sjever. Na prozivci su pored standardnih igrača bili i i igrači mlađih kategorija koji se nadaju da će obući dres Sloge u utakmicama nastavka prvenstva, te da će ih trener Šefik Imamović uvrstiti u prvih jedanaest.

„Uprava kluba je odlučila, ove godine idemo u Prvu ligu FBiH, tako da će naši navijači moći gledati derbi utakmice protiv Slobode,, Budućnosti, Radničkog i mnogih drugih ekipa“, kazao je za naš portal predsjednik kluba Nijaz Vejzović..

U klub je pristiglo već nekoliko pojačanja, među kojima su i igrači koji su igrali u Premijer ligi BiH. Prvi dio priprema za proljeće fudbaleri Sloge će odraditi u topijim krajevima, tačnije u Hrvatskoj, dok će ostatak biti u Tojšićima na stadionu „Ada“.

“Pripreme smo počeli, već sada nam dolaze neka pojačanja, ali u narednih nekoliko dana znat ćemo tačno na koga računati. Pripreme će biti teške te se nadam da će igrači moći izdržati, jer čim završimo sa pripremama van BiH vraćamo se u Tojšiće na uigravanje ekipe koju očekuje trnovit put za ulazak u veći rang takmičenja”, kazao je trener Šefik Imamović.

Već godinama fudbaleri ovog kluba se nalaze u vrhu Druge lige Sjever, te su odavno „prerasli“ klubove sa kojim se takmiče, tako da bi od sezzone 2013/2014. Tojšićani mogli imati prvoligaša. Svoje ambicije tojšićani su najavili i Nogometnom savezu, gdje su pored njih stavljeni i neki uslovi tipa tribina i stadiona, a što će biti završeno i ispunjeno već na ljeto.

„Ja se nadam da će nas podržati i svi ostali kalesijci jer ulaskom Sloge u veći rang popravlja se cjelokupna slika naše općine“, mišljenja je Vejzović.

No, prva utakmica koju će tojšićani zaigrati u nastavku prvenstva je u Kalesiji gdje će odmjeriti snage sa Bosnom koja muku muči sa nedostatkom napadača. Pa šta reći osim tojšićani SRETNO.

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI

1 komentar

Comments are closed.