Hakan Calhanoglu ligašku pauzu iskoristio da posjeti Kabu: Nisam mogao zadržati suze,...

Hakan Calhanoglu ligašku pauzu iskoristio da posjeti Kabu: Nisam mogao zadržati suze, želim da svi dožive ovaj osjećaj…

346
0
SHARE

hakan calhanoglu

Hakan Calhanoglu, član Bayer Leverkusena i reprezentativac Turske iskoristio je pauzu u Bundesligi kako bi posjetio Kabu, centralno svetilište islama.

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi oduševljen je posjetom Saudijskoj Arabiji, a svoje impresije podijelio je korisnicima Instagrama.

– Nadam se da će nam svima biti suđeno da posjetimo Kabu. Želim da svi doživite ovaj osjećaj. Kad sam ugledao Kabu nisam mogao zadržati suze i sav sam se naježio – napisao je Calhanoglu.

Podsjetimo, prije tačno mjesec dana u derbi utakmicu 14. kola njemačke Bundeslige između Leverkusena i Schalkea obilježio je nesvakidašnji incident koji su napravili gostujući navijači.

Naime, fudbaler domaćeg tima Hakan Calhanoglu našao se na udaru pristalica rivala prilikom izvođenja kornera. Prema njemu je doletio sendvič, a njemački mediji prenose da je u njemu bila svinjetina, koja je strogo zabranjena u islamskoj vjeroispovjesti.

Ipak, ova provokacija divljaka nije uspjela zahvaljujući reakciji fudbalera koji je na gađanje odgovorio tako što je pokupio sendvič s trave, nekoliko puta ga prinio ustima i iznio sa terena.

Fantastičan gest turskog igrača naišao je na odobravanje na internetu, a turski navijači po društvenim mrežama čestitaju mu što je “ukazao poštovanje hljebu”.

.
(NKP.ba)