PODIJELI

Kalesija je nedavno dobila hidžama centar HADŽAM, koja se nalazi u centru Kalesije, u Ulici žrtava genocida u Srebrenici.

Vlasnik je Aldin Smajić, a sve informacije, kao i rezervacije termina na broj telefona; 061/817-252; ili upitom na Facebook stranici
Hidžama centar “Hadžam” Kalesija.
U “Hadžamu” se može naručiti tretman hidžame za muške i za ženske osobe.

HIDŽAMA – LIJEK ZA SVE, ALI NE ZA SVAKOGA

Korijen riječi hidžama potiče od arapske riječi hadžeme što znači „sisati“, tj, puštati krv. Tokom tretmana dolazi do isisavanja uginulih stanica iz našeg organizma, te pacijenti uglavnom osjećaju olakšanje i rasterećenost. Sami postupak se obavlja uz pomoć čaša ili kupica u kojima se stvara vakum.

Dakle bitno je znati da radom hidžame vršimo;
– detoksikaciju krvi, međućelijske tečnosti, limfe, eliminišemo biološki otpad i štetne materije iz krvi,
– nestaje zasoj krvi i limfe i uspostavlja se puna prohodnost krvi i limfe kroz krvne i limfne sudove,
– sniženje venoznog i arterijskog pritiska, te normalizujemo nervno-hormonalne mehanizme i aktivnosti

Ono što sve nas sigurno najviše zanima jeste NA ŠTA TO HIDŽAMA DJELUJE?

Da je hidžama zaista najbolji lijek govori nam i naš Poslanik a.s. koji kaže da ako ima dobra u onome čime se liječimo, onda je to u hidžami.

Hidžama zaista daje fantastične rezultate u liječenju mnogih bolesti kao što su:
Bol Bolesti izazvane vlago, (bol u krstima, išijas, lumbago, bolesti zglobova)
u nogama, rukama, mišićima, stomačni problemi, nesanica.

Ona aktivira ljudski organizam u podpunost, pojačava pamćenje, preventivno djeluje kod padavice, te se njom mogu liječiti sve bolesti krvnog sistema. Glavobolja, bolesti očiju, ušiju, zuba, kao i migrene te pojačava funkciju kičmenih pršljenova.
Hidžamom možemo liječiti i kostobolju, reumatizam, poremećaje hajza, plućne bolesti, bolesti krvi, crijeva, želuca, jetre. Zaista je veliki spisak bolesti koje su izliječene upravo hidžamom, te mora postojati i iskreni nijet hadžama kao i ubijeđenost pacijenta u pozitivan ishod, jer hidžama jeste LIJEK ZA SVE, ALI NE ZA SVAKOGA. Hidžama nema nus pojave.

(NKP.ba)

PODIJELI