Hoće li biti kiše do Izbora: Kalesijska naselja proteklih dana (pre)često bez...

Hoće li biti kiše do Izbora: Kalesijska naselja proteklih dana (pre)često bez vode

305
0
SHARE

Proteklih dana u velikom broju mjesnih zajednica na području općine Kalesija je redukcija vode, a prema nekim informacijama – ne radi se o redukciji, nego o nedostatku vode u “čuvenim” kalesijskim bunarima.
Upravo je te bunare proteklih mjeseci “popravljala” aktuelna vlast u Kalesiji, ali sa sličnim uspjehom kao i ostale stvari kojih su se dotakli protekle dvije godine.

“Redukcija” vode je ovih dana i u Tojšićima, jednoj od najvećih mjesnih zajednica na području općine Kalesija, izvještava lokalni portal Prica.info.

“Tojšići kao jedna od najrazvijenijih mjesnih zajednica, poslednje vrijeme sve češće trpe duge i nenajavljene redukcije vodosnabdijevanja.
Ono što je bitno istaći, jeste svakako činjenica da su građani Tojšića svjesni situacije u rezervoarima iz kojih se snadbijevaja ostatak Opštine Kalesija, očekujući transparentnost prilikom rasporeda redukcije.” – objavio je portal Prica.info.

Nekolicina građana iz više kalesijskih naselja se obraćala i na adresu našeg portala.
Građani konstatuju da računi redovno dolaze, a da probleme JP “Vodovod i kanalizacija” rješava na tradicionalan način – upisivanjem “prosječne potrošnje”, te tako izbjegavaju i susret sa građanima, odnosno korisnicima usluga.

Šta drugo reći, osim gledati u nebo i čekati kišu. Nadati se da će je biti do Izbora, jer obećanja da će se ovaj problem riješiti – sigurno hoće.

(NKP.ba)