Hoće li biti produžen rok za uplatu zdravstvenih „markica“?

Hoće li biti produžen rok za uplatu zdravstvenih „markica“?

144
0
SHARE

Rok za uplatu godišnje premije zdravstvenog osiguranja za 2014. godinu u TK ističe u ponedjeljak, 31. marta 2014. godine, a još uvijek je neizvjesno hoće li biti produžen, potvrđeno je za RTV Slon iz Ministarstva zdravstva TK.
zdravstvene markice
Naime, kako je za RTV Slon potvrdio Alen Kamerić, ministar zdravstva u Vladi TK, u ponedjeljak će biti poznato hoće li rok za uplatu ovih premija biti produžen.

Podsjećamo, visina premije osiguranja za 2014. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi. Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za 2014. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Osigurane osobe koje ne izvrše uplatu premije osiguranja u do 31. marta 2014. godine, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snositi dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

(RTV Slon/ NKP.ba)