PODIJELI

CEZAM TOJSICI

Članovi U.G. ” CEZAM” iz Tojšića organizuju humanitarnu akciju pod nazivom ”Proljeće za Aldinu” koju će realizovati u nedjelju, 31.03.2013. godine u Banovićima.

Planinarsko udruženje ”VARDA” iz Banovića svake godine organizira manifestaciju pod nazivom ”U susret proljeću”, koja se odvija na lokaciji Mačkovac- Zobik.
U sklopu spomenute manifestacije, članovi U.G.”CEZAM” organizuju humanitarnu akciju pod nazivom ”Proljeće za Aldinu”, u cilju prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za liječenje Aldine Sarajlić.
Djevojka, koja je svojim sugrađanima prepoznatljiva po svojom pozitivnom energijom, humanošću i željom da svoju veliku ljubav kruniše brakom, vodi borbu za život u kojoj joj mogu pomoći ljudi velikog srca.

 

aldina saraylicNaime, Aldina Sarajlić ima 24 godine i živi u Dubnici,kod Kalesije. Dijagnosticirana joj je akutna leukemija i trenutno se nalazi na intenzivnom liječenju na UKC-u Tuzla. Pokušava joj se pomoći agresivnom polihemioterapijom. Takav način liječenje je samo privremen i odgađa ono najgore. Za njeno izlječenje potrebno je izvršiti transplantaciju koštane srži u nekoj od inozemnih klinika. Operacija će koštati oko 250.000 eura.

Bitno je naglasiti, da humanitarna akcija ”Proljeće za Aldinu” obuhvata prodaju kolača. Volonteri koji realizuju ovu akciju će biti prepoznatljivi po akreditaciji koja je ovjerena od strane U.G. ”CEZAM”.

Proljeće je doba kada se sve probudi, zato dopustite sebi da proljeće u Vama probudi osjećaj humanosti i dobrote.
Pomozite, da ovo proljeće bude izvor života za Aldinu!!!

 

KAKO POMOĆI ALDINI SARAJLIĆ – POGLEDAJTE OVDJE

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI