PODIJELI

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

U organizaciji Udruženja “Venia” iz Tuzle sutra (četvtak), sa početkom u 18 sati, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održat će se humanitarni koncert ilahija i kasida s ciljem da se pomogne 38-godišnjemTuzlaku Asadu Harbiću koji je teško obolio od akutne mijeloidne leukemije.

Ova teška bolest dijagnosticirana mu je u septembru prošle godine, a jedini mu je spas transplantacija koštane srži. S obzirom da se ova metoda liječenje ne sprovodi u zdravstvenim ustanovama u BiH, Asad mora ići na liječenje u inostranstvo za što mu je potrebno 250.000 eura.Asad je zbog bolesti ostao bez posla, a jedina primanja koja trenutno ima njegova porodica je očeva minimalna penzija, tako da nisu u mogućnosti skupiti potreban novac.

Na koncertu učestvuju: Hor Medžlisa islamske zajednice Zvornik, Hor Nuru´Ayni iz Kalesije, Hor Ridvan, Hor Behram-begove medrese iz Tuzle i drugi solo izvođači i interpretatori ilahija i kasida. Ulaznice možete kupiti u knjižari Medžlisa Islamske zajednice Tuzla po cijeni od 5 KM, naručiti na broj 061 932 806 (Sadmir) ili lično kupiti na dan koncerta na ulazu u BKC.  Osim na ovaj način, Asadu možete pomoći i pozivom na humanitarni broj 090 292 044 donirate 3 KM (BH Telecom), 092 880 835 (Eronet) donirate 1 KM.

Vremena je sve manje, Asadu je hitno potrebna naša pomoć zato se odazovimo što prije!

( NKP kalesijski.com)

 

 

PODIJELI