PODIJELI

Promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima smjenjivat će se i tokom naredne sedmice u BiH.

Temperature će u narednim danima biti nešto niže u odnosu na proteklu sedmicu, ali i dalje nećemo imati osjećaj da nastupilo zimsko doba osim u jutarnjim satima kada će biti veći minusi.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prvi dan vikenda na jugozapadu Bosne i u Hercegovini veći dio dana preovladavat će pretežno sunčano, dok će u ostatku Bosne biti pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 9 do 13 stepeni.

Drugi dan vikenda bit će oblačno, osim u Posavini gdje će biti sunčano vrijeme. U Bosni će padati slabi snijeg, a u Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura kretat će se od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu do 9 stepeni.

Radna sedmica započet će sunčanim i hladnim jutrom s mrazom i maglom po kotlinama, ali će tokom dana biti pretežno sunčano. Nažalost, oblaci će nadviti nebo u večernjim satima što će usloviti oblačno vrijeme u narednim danima i donijeti kišu. Jutarnja temperatura bit će dosta niže, od -9 do -3, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Prema podacima AccuWeathera, kišovito vrijeme pratit će nas do vikenda kada se u Bosni očekuje snijeg, a u Hercegovini također može pasti po koja pahulja. Dnevne temperature kretat će se do 11 stepeni.

(NKP.ba)

PODIJELI